Zmaga Johaugovi, Lea Einfalt na solidnem 15. mestu

Tridnevni program FIS tekmovanj v norveškem Beitostoelnu je z današnjo krstno izvedbo klasične distance pokazal, da v letošnji sezoni vsaj kar se vrha tiče ne bo velikih sprememb. Tako v moški kot ženski konkurenci sta najvišji mesti osvojila zmagovalca v skupnem seštevku svetovnega pokala v lanski sezoni, Therese Johaug ter Martin Johnsrud Sundby (oba Norveška). Mlada Lea Einfalt je osvojila odlično 15. mesto v njen manj ljubi klasični tehniki.


Lea Einfalt je bila najvišje uvrščena Slovenka [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Johaugova je 10km razdaljo v klasični tehniki pretekla s prednostjo 24,7 sekunde pred rojakinjo Marit Bjorgen, na tretjem mestu je pristala prav tako Norvežanka Heidi Weng. Poleg Einfaltove na 15. mestu, je slovenske barve zastopala še Katja Višnar na 24. mestu ter Anamarija Lampič na 34. mestu.

Pri moških, ki so se pomerili na 15km dolgi razdalji je drugo mesto osvojil Didrik Toenseth ter tretje mesto Petter Northug (oba Norveška). Boštjan Klavžar je osvojil 60. mesto.

Jutri v soboto 22.11. čaka tekmovalce še distanca v prosti tehniki s posamičnim štartom, v nedeljo 23.11. pa sprint v klasični tehniki.


Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. 10 km (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. 15 km (ž)


Leave a Comment