Zmaga Kowalczykove, Slovenke v ozadju

Poljakinja Justyna Kowalczyk je današnja zmagovalka 10 kilometrske preizkušnje v klasični tehniki z individualnim štartom v norveškem Lillehammerju. Sončno a mrzlo vreme (-8,5 stopinj) jekleni Poljakinji ni prišlo do živega, saj je bila na prvi poziciji na vsem vmesnih časih proge. Drugo mesto je nekoliko presenetljivo osvojila Švedinja Charlotte Kalla (+12,4), ki je sicer boljša v prosti tehniki. Tretje mesto pa je pripadlo Norvežanki Marit Bjorgen, ki je za zmagovalko zaostala že za dobrih 25 sekund.


Justyna Kowalczyk [foto: GEPA]

Zmage sem seveda vesela. Proga je tehnično zelo zahtevna in težka. Na začetku nisem hitela prehitro začeti, vendar sem bila po treh kilometrih že zelo izčrpana. Presenetila me je dobra predstava Charlotte Kalle,” je po tekmi menila zmagovalka.

Slovenke so pritekle v drugo polovico uvrščenih. Še najbolje je šlo Alenki Čebašek na 47. mestu, Barbara Jezeršek je končala na 59. mestu. Šprinterka Katja Višnar pa je osvojila 68. mesto.

Jutri čaka dekleta štafetna preizkušnja. Dekleta bodo tekmovale na 4×5 kilometrov, prvi dve predaji bosta v klasični tehniki, tretja in četrta predaja po v prosti tehniki.

Leave a Comment