Zmaga Kranjca v Planici

Planiški praznik se je za slovenske skakalce začel nadvse uspešno, saj je bil Robert Kranjec tokrat za vse tekmece premočan. 31-letnik je vodil že po prvi seriji, ko je poletel do najdaljše daljave serije 227,5 metrov in imel pred finalom veliko prednost. Svetovni prvak v poletih je v drugo sicer pristal pri 215,0 metrih, vendar je to zadostovalo za četrto zmago v karieri. Hkrati pa je tudi izpolnil dolgoletno željo, da bi v Planici na najvišji stopnički zmagovalnega odra stal domači orel. “Vesel sem, da mi je to uspelo. Ni mi bilo lahko. Vsi so govorili, da bom zmagal. Imel sem veliko bremena na sebe, vendar sem to odklopil. Odlično!” je takoj po zmagi dejal Kranjec.


Robert Kranjec [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Drugo mesto je osvojil Švicar Simon Ammann (212,0; 222,0), tretji pa je bil Avstrijec Martin Koch (225,0; 218,5). Anders Bardal je tokrat zasedel 12. mesto, vendar je to pomenilo, da je Norvežan je lastnik velikega kristalnega globusa, saj ima pred Gregorjem Schlierenzauerjem natančno sto tock prednosti. Do konca sezone pa je zgolj še nedeljska tekma.

Odlično so nastopili tudi ostali slovenski skakalci. Jurij Tepeš (201,5; 200,5) je zaključil najboljšo petnajsterico. “Sem zelo zadovoljen. Ko so v prvi seriji tik pred mano dvignili nalet, sem vedel, da so razmere slabe, saj običajno pred dobrimi skakalci ne dvigajo naleta,” je po tekmi dejal Tepeš.

Točke je za 26. mesto osvojil tudi Jure Šinkovec (198,0; 188,0). “Vesel sem, da sem osvojil točke. Pred nastopom sem se pogovoril s trenerjem ter napravil neke manjše spremembe. V drugo sem sicer nekoliko zamudil, vendar sem kljub temu z današnjim nastopom zadovojen, saj sem si dokazal, da še znam skakati.Jaka Hvala je na 32. mestu za las zgrešil nove točke svetovnega pokala, Nejc Dežman pa je po padcu, kjer se ni poškodoval, zasedel 38. mesto.

Kranjec je prevzel tudi vodstvo v posebnem seštevku poletov, kjer ima 35 točk prednosti pred Japoncem Daiki Itom, danes četrtim.

V soboto je na sporedu ekipna tekma.


Rezultati: Svetovni pokal .: Planica


Leave a Comment