Zmaga mlademu Kristoffersenu, do točk dva Slovenca

Predzadnji moški slalom za svetovni pokal je v Kranjski Gori dobil 20-letni Norvežan Henrik Kristoffersen. Na oder za zmagovalce sta stopila še Italijan Giuliano Razzoli in Šved Mattias Hargin.


Kristoffersen se odlično znajde na podkorenski strmini (foto: GEPA)

Med 78 tekmovalci na startu je bilo tudi šest Slovencev. Na progo so se podali Matic Skube, Miha Kürner, Jakob Špik, Aljaž Dvornik, Žan Grošelj in Štefan Hadalin. Najbolj izkušena izmed njih Skube in Kürner sta z uvrstitvijo med trideset najboljših poskrbela za zadovoljstvo tako v slovenski ekipi kot med navijači na tribunah. “Lahko rečem, da sem prvič pred domačim občinstvom nastopil z dvema solidnima vožnjama. Napake se sicer še dogajajo, a lahko rečem, da se je forma v zadnjem mesecu dvignila. Imamo pa še kar natrpan urnik, jutri imamo tukaj evropski pokal, nato pa sledijo državna prvenstva. Na srečo sem letos že zbral FIS točke, tako da mi ne bo treba hoditi na tekme FIS, tako da se bom lahko posvetil testi smuči in opreme,” je povedal na koncu 27. Skube, medtem ko je Miha Kürner z 29. mestom sploh prvič v karieri, kljub temu, da ima že 28 let, osvojil točke svetovnega pokala. “Zelo sem vesel. V drugem teku sem bil še nekaj dolžan, a nisem mogel dati kaj več, ker je slalom nepredvidljiv. Če dam vse od sebe sem lahko hiter, a sem na meji odstopa, kar se je videlo že v prvi vožnji. V drugi sem si rekel, da moram priti do cilja. Da je treba stopiti na plin, a priti v cilj. Kazalo je, da bom moral smuči postaviti v kot. Smučanje imam v sebi a pri 28-ih letih ni kazalo na to. Tu sem naredil vse kar sem lahko. Vesel sem, da mi je uspelo, ker za to živim,” je bil po koncu dogajanja v Podkornu razumljivo zadovoljen Kürner. Špik je bil 52., Dvornik, Grošelj in Hadalin pa so odstopili.


Neureuther ni izkoristil Hirscherjeve napake, zato lahko na zadnji tekmi izgubi rdečo majico vodilnega (foto: GEPA)

Med najboljšimi slalomisti pa je bil v ospredju boj za mali krsitalni globus, za katerega se potegujeta Felix Neureuther in Marcel Hirscher. Presenetljivo je Avstrijec v prvi vožnji storil veliko napako in zato imel šele 19. čas, a tudi Neureuther ni smučal dobro. Na koncu je Hirscher z izjemno drugo vožnjo napredoval na 6. mesto, medtem ko je Nemec končal na 9. Pred finalom v Meribelu Hirscher, ki je vodilni tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, za Neureutherjem tako zaostaja le še 55 točk.


Kar nekaj italijanskih navijačev, ki so obiskali Kranjsko Goro, se je veselilo Razzolijevega drugega mesta (foto: GEPA)

V boju za stopničke pa so tokrat sodelovali Hargin, ki je vodil po prvi vožnji, ter Razzoli in Kristoffersen, ki sta imela drugi oziroma tretji čas. Podobno kot včeraj je v finalu vožnjo brez napak prikazal mladi Norvežan, ki ga Italijan in Šved nista uspela premagati. Kristoffersen, ki je bil lani na kranjskogorskem slalomu tretji, je tako slavil svojo tretjo zmago v svetovnem pokalu. Pred tem je bil najboljši leta 2014 v Schladmingu in v Leviju na uvodu v letošnjo sezono.

Leave a Comment