Znova Takanashijeva, Požunova deseta

Premierno tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih v Romuniji je po pričakovanjih v Rasnovu dobila Japonka Sara Takanashi (100,5 m; 99,0 m), ki je bila za razred boljša v obeh serijah. Na novo zgrajenem skakalnem centru je do drugega mesta prišla Norvežanka Marea Lundby (96,0; 89,0), tretja pa je bila Japonka Yuki Ito (95,5; 87,5). Enak vrstni red je bil tudi po prvi seriji.

Sloveniji je tokrat najbolje predstavljala Katja Požun (86,5; 88,5), ki je 15 tekmo svetovnega pokala v letošnji sezoni končala na desetem mestu. Dve mesti slabša je bila Maja Vtič (85,5; 89,5), Eva Logar (84,5; 84,0) je bila 18., Špela Rogelj (83,0; 83,0) 20. in Urša Bogataj (79,0; 83,0) 24. Za las je na 32. mestu brez točk ostala Anja Javoršek (79,0).


Sara Takanashi je znova slavila zmago [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Tekma je bila dokaj težka, saj so vladale specifične razmere. Tega pa smo se sedaj že kar navadili. Z rezultati pa najbrž ne dekleta ne jaz nismo bili zadovoljni. Jutri je še ena tekma, do tedaj se moramo še nekoliko stabilizirati ter pokazati česa smo sposobni. Imeli smo nekoliko smole z odhodom v Romuniji. Odpotovali smo nekoliko prej, da bi v miru opravili trening. Ob prvem odhodu na skakalnico pa je organizatorjem toplo vreme pobralo veliko snega. Nato so ga z manjših skakalnic nanosili na večjo ter treninga na skakalnici niso več dovolili. Tako smo bili tri dni prisiljeni opravljati suhi trening. Morda je bilo tudi zaradi tega morala nekoliko nižja pri dekletih, saj smo skakalnico le gledali, nismo pa jo uspeli uporabljati,” je po tekmi dejal glavni trener Jože Berčič.

V nedeljo ob 13:30 je na sporedu še ena preizkušnja svetovnega pokala v Rasnovu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Rasnov
Izjava: Jože Berčič (.mp3)


Leave a Comment