14.000 gledalcev na Pokalu Vitranc

Za Kranjskogorci je izjemen vikend, saj so na obe tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju uspeli privabiti skupno kar 14.000 gledalcev. Izjemno vzdušje v ciljni areni so ustvarili tako slovenski, avstrijski in italijanski navijači ter številni drugi ljubitelji alpskega smučanja.

Praznik smučanja v Kranjski Gori je kljub dejstvu, da slovenski smučarji niso dosegli odmevnih uvrstitev, minil zelo uspešno, saj si je tekmovanje ogledalo več kot 14.000 gledalcev. Med njimi so prevladovali slovenski ljubitelji alpskega smučanja, nemalo pa je bilo tudi gledalcev z obe sosednjih držav, Avstrije in Italije.


Pokal Vitranc si je prišlo ogledat veliko navijačev [foto: GEPA]

Proga je kljub sončnemu vremenu in visokim zunanjim temperaturam odlično zdržala vse tekmovalce. Vodja tekmovanja Aleš Vidic je dodal:”Zahvala gre številnim prostovoljcem, ki so veliko svojega prostega časa namenili delu na progi. Kljub bojazni tekmovalcev je proga, kot je na novinarski konferenci povedal zmagovalec nedeljskega slaloma, Felix Neureuther, bila odlično pripravljena in je omogočala dobre rezultate vsakemu smučarju.

Kranjskogorski tekmi za svetovni pokal sta bili tudi zadnji tekmi v organizaciji ene izmed članic Club-a 5, združenja najboljših prirediteljev tekem za svetovni pokal v alpskem smučanju, ki sta ju vodila Günther Hujara in Hans Pierin. Predstavniki Club-a 5 so ju z nepozabnimi spomini pospremili na njuni novi poti. V njihovem imenu je generalni sekretar Pokala Vitranc in Club-a 5 Srečko Medven povedal: “Z Güntherjem in kasneje Hansom smo s Kranjsko Goro pisali zgodovino. S skupnimi močmi in v odličnem sodelovanju smo sprejeli nekaj odločitev, katerih rezultat je tudi 14.000 ljudi ta vikend v Kranjski Gori in hkrati zadovoljni tekmovalci in njihove ekipe. Obema na njunih nadaljnjih poteh želimo čim več uspeha.

Pokal Vitranc je trdni zasidran tudi v koledarju moških tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju v naslednjih treh letih. Kranjsko Goro bodo najboljši smučarji sveta obiskali spet 14. in 15. marca 2015.

Leave a Comment