17. Šolski pokljuški maraton – sneg in veselje


[foto: Jernej Peterlin]

Na Rudnem polju na Pokljuki je v soboto, 2. februarja, potekala že 17. izvedba Šolskega pokljuškega maratona. Kljub močnemu sneženju, je na Pokljuki v različnih razpisanih dejavnostih sodelovalo 1.035 udeležencev iz preko 50 osnovnih in srednjih šol, prireditve pa se je udeležilo tudi nekaj posameznikov.

Prireditev je potekala v pravem snežnem metežu

Tako kot prejšnje leto je prireditvi ponagajalo vreme, vendar najbolj vztrajnih in rednih obiskovalcev pokljuškega maratona, tudi to ni odvrnilo. Pohvaliti je treba vse športne pedagoge in spremljevalce ter vztrajne otroke in mlade, da se niso ustrašili vremenske napovedi in se vseeno prišli na Pokljuko

Udeleženci so se preizkusili v teku na smučeh na razdaljah 2, 5 in 10 km, veliko jih je izbralo zimske pohode, nekaj pa se jih odločilo za alpsko smučanje. Tako kot vedno je bila najbolj množična udeležba v smučarskem teku na 2 km in udeležba na zimskih pohodih.


[foto: Jernej Peterlin]

Spremljevalne dejavnosti

Tako kot vsako leto so izvajalci pripravili mnogo spremljevalnih dejavnosti, ki pa jih je oviralo slabo vreme. Predstavila se je slovenska vojska s svojo gardo, otroci so lahko ustvarjali v zimskih likovnih dejavnostih, z ragljo so lahko pošiljali energijo vsem slovenskim športnikom, žal pa je zaradi premočnega sneženja odpadla vedno zanimiva predstavitev biatlona.

Šport je moja energija za življenje

Lepo popestritev je predstavljala stojnica, ki so jo skupaj pripravili Zavod za šport RS, Olimpijski komite Slovenije in podjetje Petrol. Vsi udeleženci so lahko na posebnem prostoru z vrtenjem velike raglje pošiljali energijo slovenskim športnikom za nagrado so si pridobili malo ragljo in sodelovali v nagradnem žrebanju za 10 Petrolovih nagrad, v katerem je sodelovalo več kot 160 udeležencev.


[foto: Jernej Peterlin]

Tekaški kompleti za najštevilčnejše šole

Posebne nagrade so si zagotovile tudi šole z največjo udeležbo, saj jih je kar 22 s številčno udeležbo pridobilo nov komplet opreme za smučarski tek. Tri najbolj številčne osnovne in srednje šole pa so za nagrado prejele tudi spominski pokal. Med osnovnimi šolami je bila prva OŠ Mirna, med srednjimi pa Gimnazija Brežice. Najbolj vztrajni so na koncu počakali še na žrebanje prav posebne nagrade – čokolade velikanke podjetja Žito Gorenjka.

Za konec je treba pohvaliti tudi vse organizatorje, ki so kljub težkim vremenskim razmeram, pripravili prijetno prireditve, OŠ Gorje z vodjo tekmovanja Nenadom Pilipovičem, ravnatelju Milanu Rejcu ter ostalim šolskim delavcem in učencem, delavcem Športnega centra Pokljuka za pripravo prog ter vsem podpornikom projekta.

Avtor: Jernej Peterlin, Zavod za šport RS Planica

One Comment

  1. Pingback: 17. Šolski pokljuški maraton, Rudno Polje, 2. 2. 2013

Leave a Comment