197 tekačev na prvi tekmi za zimski pokal Geoplin

V nedeljo je na Rogli potekalo prvo letošnje tekmovanje v teku na smučeh za Zimski pokal Geoplin 2014 v tehnični organizaciji TSK JUB Dol. Na individualnem štartu v prosti tehniki se je zvrstilo skupaj 176 tekmovalcev, na štartu alternativne tekme pa je bilo 21 nadobudnih cicibanov.

Odrasle kategorije

Člani, juniorji in starejši mladinci so tekmovali na 10 km razdalji. Matej Drinovec (TSK TRIGLAV Kranj) je bil najhitrejši v članski kategoriji, nordijski kombinatorec Borut Mavc je zmagal pri juniorjih, Miha Ličef (ŠD Gorje) pa je bil prvi pri starejših mladincih.


Tekaški center na Rogli [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

7,5 km je bila razdalja, ki so jo morali preteči mlajši mladinci, najhitreje pa je z njo opravil Vili Črv (ND Rateče Planica). V ženskih kategorijah so članice, starejše in mlajše mladinke tekmovale na 5 km. Eva Sever Rus (TSK Logatec) je bila najhitrejša pri članicah, Nina Žavbi Kunaver (TSK Logatec) je zmagala pri starejših mladinkah, Ana Mandelj (ŠD Gorje)pa je najhitreje opravila s progo v kategoriji mlajših mladink.

Otroške kategorije

Dejan Hladnik (TSK Logatec) je zmagal v kategoriji starejših dečkov. Najhitrejši mlajši deček je postal Anže Gros (NŠD Medvode). Pri starejših deklicah je zmago slavila Ajda Arh (SD Bohinj), pri mlajših deklicah pa Zala Jenko (NŠD Medvode).

Leave a Comment