3. olimpijski tek dveh dežel

Olimpijski komite Slovenije (OKS) skupaj s Športnim društvom Ponca organizira 3. olimpijski tek dveh dežel, na katerem se bodo lahko preizkusili smučarski tekači.

3. olimpijski tek dveh dežel bo na sporedu 29. decembra, tekmovanje pa bo potekalo v različnih dolžinah, tako da bo primerno za vse ljubitelje smučarskega teka. Velik poudarek bodo namenili rekreativnemu teku na 7 km, ki je namenjen vsem, ki se šele spoznavajo s smučarskim tekom in ki jim je 21 km dolga proga prezahtevna.

Na 21 km se bodo ljubitelji teka pomerili v tradicionalem SLOvenSKI pokalu v različnih starostnih kategorijah. Proga bo tekla na italijanski in slovenski strani pod Poncami.


[foto: GEPA]

Letošnja novost je štafetni tek na 2 km, kjer bo vsak tekmovalec pretekel 500 m. Vabljeni predstavniki podjetij, družine, prijatelji in ostale skupine. Otroški tek bo prav tako potekal na 500 m in je namenjen otrokom do 10 leta starosti.

Organizator bo poskrbel tudi za brezplačno izposojo smučarsko – tekaške opreme in brezplačno sodelovanje na delavnicah smučarskega teka, kjer se boste lahko naučili osnov te zanimive in priljubljene športne panoge.

Leave a Comment