Aksel Lund Svindal zmagal v Lake Louisu

Končno se je začela nova sezona alpskega smučanja tudi za nastopajoče v hitrih disciplinah. Danes je bilo v Lake Louisu v nasprotju z včerajšnjim sneženjem, sončno. Proga v Lake Louisu ne velja za težavno, treba je le dobro drseti. Na koncu vedno odloča srednji del, v katerem mora tekmovalec odpeljati preudarno, da s seboj v spodnji ravninski del odnese kar največ hitrosti. To je najbolje uspelo Akslu Lundu Svindalu. Norvežan je bil hiter že na treningih, na drugem je bil celo najhitrejši. Danes pa je smučal dobro, tekom celotne proge pridobival prednost in v cilju prepričljivo prevzel vodstvo. Najbolj se mu je približal najhitrejši iz prvega treninga Avstrijec Max Franz, na tretje mesto pa se je s startno številko 42 uvrstil Američan Marco Sullivan, ki je izenačil čas Klausa Kroella. Tako sta iz odra za zmagovalce izrinila domačina Erika Guaya.


Aksel Lund Svindal se je po koncu smuka najbolj smejal [foto: GEPA]

Slovenska realnost

Slovenci so se prvič po odhodu Burkharda Schafferja predstavili pod vodstvom novega trenerja Tadeja Platovška. Vrhunskega rezultate niso uprizorili, saj sta točke osvojila le Andrej Šporn na 26. in Andrej Jerman na 30. mestu. Slednji je nastopil po enoletni odsotnosti. Lani se je namreč na smuku v Beaver Creeku poškodoval, zaradi česar je tekme pretekle sezone spremljal preko televizijskega sprejemnika. Boštjan Kline (46.) in Rok Perko (48.) sta ostala brez točk svetovnega pokala. Perko je na progi povozil kamen in tako uničil smuči. “Nemogoče je smučati s totalno uničenim robnikom. Do tega dogodba so bile smuči hitre,” je neljubo situacijo obrazložil Perko.

V letošnji sezoni bo glavni cilj vseh svetovno prvenstvo v avstrijskem Schladmingu. Do tedaj bo na sporedu še pet smukaških preizkušenj, kjer bodo lahko vsi stopnjevali svojo pripravljenost.

Jutri bo v Lake Louisu na sporedu še superveleslalomska preizkušnja s pričetkom ob 19:00 po slovenskem času.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk (m)


Leave a Comment