Alenka Čebašek 26. na prologu


Kikkan Randall [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Američanka Kikkan Randall je zmagovalka prve preizkušnje na sedmem Tour de Skiju v nemškem Oberhofu. Prolog v prosti tehniki na 3 km je Randallova opravila z časom 7:28,1, druga je bila Švedinja Charlotte Kalla (+4,4), ter tretja vodilna v skupnem seštevku Poljakinja Justyna Kowalczyk (+4,7).

Edina Slovenka v točkah svetovnega pokala je bila Alenka Čebašek na 26. mestu (+21,3). “Po Kanadi sem se dobro spočila in naredila dober trening, kar je tudi razlog, da sem se na tekmi dobro počutila. Začela sem hitro, malo me je pobralo, vendar sem vedela, da je proga kratka. Smuči so bile odlične. Zadovoljna sem z točkami na distanci, zmanjkalo mi je 5 sekund do 20. mesta, a vseeno moram biti zadovoljna z 26. Mestom,” je svoj nastop komentirala Alenka Čebašek. Barbara Jezeršek je osvojila 51. mesto (+42,3), Vesna Fabjan pa 59. mesto (+45,5).


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Pri moških je najboljši čas na 4 km dosegel Norvežan Petter Northug (8:28,7) in s tem napovedal boj za skupno zmago na Touru. Drugi je bil Šved Marcus Hellner (+6,1) in tretji Rus Alexander Legkov (+7,2).


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberhof (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Oberhof (m)


Leave a Comment