Alenka Čebašek za las ob kolajno

Drugi dan mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Erzurumu, na katerem tekmujejo tudi tekači do 23 let, je slovenski ekipi velik uspeh prinesla Alenka Čebašek, ki je v sprinterski tekmi v prosti tehniki osvojila četrto mesto. Zmagala je Nemka Hanna Kolb pred Švedinjama Emmo Wiken in Jennie Öberg.


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik]

V kvalifikacijah je bila Čebaškova druga za Kolbovo, ki je že dosegla dobre uvrstitve tudi na tekmah za svetovni pokal. “Alenka je suvereno nastopala vse do finala, saj je zmagala v svoji četrtfinalni in polfinalni skupini. Tekla je tako, kot smo si zamislili. V finalu je v zadnjih 50 metrih popustila, tako da sta jo prehiteli Švedinji. Nima si česa očitati, na koncu sta ji dva, trije metri zmanjkali za kolajno. Malo sreče bi morala imeti, vendar je tudi četrto mesto lep uspeh,” je iz Turčije sporočil vodja slovenske ekipe Marko Gracer.

Med tekači do 23 let je zmagal Rus Gleb Retivih pred rojakom Jevgenijem Belovom in Švicarjem Romanom Furgerjem. Slovenca se nista uvrstila v izločilne boje najboljše trideseterice. Matija Rimahazi je bil 34., Domen Potočnik pa 52.

V sredo bodo mladinke tekmovale na 5 km klasično in mladinci na 10 km klasično.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Erzurum :. Sprint (ž)
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Erzurum :. Sprint (m)


Leave a Comment