Aljaž Osterc v Nemčiji potrdil sedmo kvoto za svetovni pokal

V nemškem Titisee-Neustadtu so smučarji skakalci opravili še z drugo in hkrati zadnjo tekmo celinskega pokala v drugi zimski periodi tega tekmovanja. Slovenci so bili znova odlični, tik pod odrom za zmagovalce sta končala Miran Zupančič in Bor Pavlovčič.


Aljaž Osterc [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na drugi tekmi celinskega pokala v Titisee-Neustadtu se je prve zmage za celinski pokal letos razveselil Čeh Viktor Polašek, ki je s 140.5 in 129 metri zbral 261,3 točk ter tako za 5,4 točk premagal včerajšnjega zmagovalca Norvežana Johana Andreja Forfanga, ki je skočil 141.5 in 128 metrov. Tretji je bil s 137 in 128 metri ter 246,8 točkami Avstrijec Clemens Aigner. Tik pod odrom za zmagovalce sta končala Miran Zupančič s 129 in 131.5 metri ter 245,4 točkami, kar je zadostovalo za delitev četrtega mesta, šesti je bil Bor Pavlovčič s 130.5 in 132 metri ter 243,0 točkami.

S po sedmimi v svetovnem in celinskem pokalu

Takoj za najboljšo deseterico sta končala Aljaž Osterc na 11. in Nejc Dežman na 12. mestu, točke je ujel še Tilen Bartol na 16. mestu. Brez njih je tokrat ostal le naš šesti predstavnik Tine Bogataj. Že na naslednjih tekmah bo Slovenija lahko nastopila s sedmimi skakalci, saj je danes v Zakopanah na tekmi FIS pokala Matjaž Pungertar naši državi priskakal dodatno kvoto. Enako je danes uspelo tudi Ostercu, ki je v Nemčiji potrdil odlične nastope iz Engelberga in je kot tretji v seštevku te periode (za Forfangom in Danielom Huberjem) Sloveniji zagotovil sedem skakalcev tudi v prihajajoči periodi svetovnega pokala, ki zajema tekme v Wisli, Zakopanah in v Willingenu.

V skupnem seštevku celinskega pokala, ki se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v Garmisch-Partenkirchnu, vodi Daniel Huber pred Cenetom Prevcem in Forfangom.


Rezultati: Celinski pokal .: Titisee-Neustadt


Leave a Comment