Alpinci na kondicijski vadbi, Ana Drev v težavah

Smučarke in smučarje v hotelu Špik v Mojstrani gosti partner alpskih reprezentanc HIT d.d. Četverica deklet in peterica fantov je na novinarski konferenci spregovorila o novem sklopu treningov na Gorenjskem, kjer imajo odlične pogoje. Kondicijske priprave se približujejo h koncu, na vidiku pa je že odhod na južno poloblo. Ženska ekipa se bo odpravila v Argentino, moška ekipa za hitre discipline pa bo pred odhodom v Čile obiskala še italijanski Stelvio.

Iztok Klančnik, predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje, je v uvodu dejal: ”Vesel sem, da so naše ekipe pripravljene, da so dekleta in fantje nasmejani in da komaj čakajo nadaljevanje priprav. Mi pa že komaj čakamo na oktober, ko se začne svetovni pokal. Verjamem, da bodo tako kot lani imeli tudi letos kaj za pokazati in da se bomo v prihodnje pogovarjali tudi o dobrih rezultatih.”

Daniel Ošep, kondicijski trener, je spregovoril o poteku priprav deklet in Ani Drev, ki na današnji novinarski konferenci ni bila prisotna: ”To pripravljalno obdobje poteka tako, kot smo si ga zastavili. Punce so do zdaj opravile vse tabore, brez problemov in brez poškodb. Le Ana Drev je imela manjše težave s kolenom, zato so ji priporočili manjši poseg. Se je že vrnila na trening in dela po malo prirejenem programu. Zato smo se odločili, da ne gre v Ushuaio in bo s kondicijskimi treningi nadaljevala tukaj, potem pa bo trenirala na ledenikih. Včeraj je po dveh dneh intenzivnega treninga odšla domov na rehabilitacijo, v kisikovo komoro in na posebne terapije, da se vrne v normalni proces treninga, kar bo že čez dva dni.”


Alpska reprezentanca [foto: SZS]

Nika Radjenovič, kondicijska trenerka, pa je o pripravah dejala: ”Če so fantje z mano ubogajo, če so sami pa malo manj. Včasih se počutim malo, kot da sem mama, jih malo kregam, včasih so malo užaljeni, a na koncu se vse izide dobro, saj želimo pomagati en drugemu. Ves čas jih poskušam malo izzivati, malo z vajami, malo s testi. Zelo sem zadovoljna in v veselje mi je delati z njimi.”

Maruša Ferk:
Tu mi je zelo všeč, sem tudi blizu doma, dvajset minut stran. Čeprav smo konec julija, ko bi moralo biti zelo vroče, so pogoji zdaj super. Dež je prinesel hladnejše temperature, kar nam pri treningu zelo ustreza. Vse treninge delam po programu, skupaj z ostalimi puncami, drugače pa doma zagotovo še kaj dodam. Letos opažam, da imam malo drugačen pristop do treninga. Lažje mi je bilo, ko smo veliko spreminjali okolje, vmes smo bile tudi na morju, ustreza mi tudi gorski svet. Treningi so zelo raznoliki, kar mi je zelo všeč. Mislim, da sem glede na pretekla leta napredovala.

Tina Robnik:
S svojo pripravo do sedaj sem zadovoljna, čutim, da napredujem. Vem, da so še rezerve in da je treba še delati, tako da bomo nadgradili tiste stvari, pri katerih še kaj manjka.

Ana Bucik:
Lanski uspehi niso kaj spremenili procesa treninga. Priprave so bile vsako leto približno podobno zahtevne. To, da sem letos prvokategornica me še dodatno motivira in si že želim prvih tekem. A na koncu sezone s tistimi najboljšimi številkami nisem še kaj dosti pokazala. To me čaka v naslednji sezoni.

Meta Hrovat:
Tu je super, ker grem lahko vsak dan domov in spim v domači postelji, tako da se bolj spočijem, kar name dobro vpliva. Zdoma smo veliko, tako da je kakšen teden doma zelo dobrodošel.

Boštjan Kline
Dobro se je vrniti na treninge, čeprav sem bil po prejšnjih dveh tednih treninga zelo utrujen. Nekaj dni premora je prišlo prav.

Tilen Debelak:
Včeraj smo imeli še zadnji fizični test in smo se vsi izkazali. Smo hitrejši, močnejši in bolj vzdržljivi, kot smo bili na začetku priprav. Ta način dela mi je zelo všeč, edino sam imam problem in sicer ta, da težko pridobim fizično maso, morda sem temu bolj genetsko podvržen. Mislim, da smo pripravljeni, da gremo končno na sneg.

Klemen Kosi:
Treniramo dosti in vsestransko in ob tej priložnosti bi rad pohvalil našo kondicijsko trenerko Niko, ki ji je uspelo, da sem pridobil na masi in celo pridobil na vzdržljivosti. Vrnitev na sneg čakamo že dva meseca, tudi če bi šli kakšen teden prej, bi bil verjetno že pripravljen.

Miha Hrobat:
Tudi sam se že veselim snega, da ni samo uteži in stadionov. Čile je nuja za nas iz ekipe hitrih disciplin, tako da dobimo kilometrino na dolgih smučeh, česar se v Evropi ne da narediti. Zdaj smo trenirali, da bomo v Čilu zdržali en mesec in naredili kvalitetne priprave.

Martin Čater:
O rezervah, ki jih imam, sem začel razmišljati že aprila, ko smo imeli premor. Rezerve so povsod, moram dobiti še par kilogramov, dosti delamo tudi na psihološki pripravi. Tudi pri tehniki je treba še kaj dodati, za to pa bo dovolj časa v Čilu.

Leave a Comment