Alpski deskarji začenjajo mini rusko turnejo


Žan Košir [foto: Miha Matavž]

V četrtek in petek se v olimpijskem Sočiju nadaljuje svetovni pokal alpskih deskarjev na snegu. Prvi dan bo na olimpijskem terenu na sporedu paralelni veleslalom, naslednji dan pa še paralelni slalom. Na olimpijskem prizorišču se seveda že nahaja tudi tretje uvrščeni v skupnem seštevku svetovnega pokala paralelnih disciplin – Žan Košir.

Z zimske pravljice na Rogli smo se preselili na olimpijsko prizorišče, kjer so temperature spomladanske. Toplo je. V torek smo trenirali v dežju. Toda brez skrbi, Rusi bodo zanesljivo izvedli obe tekmi. Na progi je dovolj snega. Utrjujejo jo s kemikalijami, tako da bo podlaga precej trda. Tako je bilo že na olimpijskih igrah v Vancouvru, kjer so se prireditelji soočali s podobnimi razmerami,” je povedal Košir, ki po drugem mestu na Rogli ostaja v boju za najvišja mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala. “Sicer mi zaradi pomanjkanja kondicijskega in tehničnega treninga na račun sanacije poškodbe že malo zmanjkuje moči, toda nikakor se ne predajam. Na terenu sem zbral dovolj kvalitetnih informacij, tako da vem kako se lotiti teh tekem. Napadel bom že v kvalifikacijah,” napoveduje Tržičan, ki nekoliko več bolečin, ki so posledica poškodbe na svetovnem prvenstvu, čuti pri slalomu, kjer je gibanje bolj dinamično, hitrejše.

Alpski deskarji tudi po tekmah na olimpijskem prizorišču ostajajo v Rusiji. Po tekmah v Sočiju se namreč selijo v Moskvo, kjer bo 23. februarja na sporedu paralelni slalom.


Žan Košir [foto: Miha Matavž]

Leave a Comment