Ambasadorja Planice 2019 ostajata Franci Petek in Petra Majdič

Novi predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Primož Ulaga je na prvi seji Izvršilnega odbora SZS predlagal vnovično kandidaturo Planice za organizatorja svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah leta 2019. Njegov predlog je bil soglasno sprejet.


Petra Majdič ostaja ambasadorka kandidatura Planice za svetovno prvenstvo 2019 [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Tudi tokrat bosta ambasadorja kandidature Petra Majdič in Franci Petek, ki sta funkcijo z veseljem sprejela. “Sam še vedno nosim prijetno ščemenje v trebuhu, saj od nedeljske otvoritve naprej Planica za slovenski nordijski šport ni nič več le navidezno načrtovanje, pač pa realnost na kateri res lahko gradimo naslednje zgodbe. Zato sem navdušen nad odločitvijo IO SZS, da s kandidaturo za nordijsko svetovno prvenstvo v Planici nadaljujemo. Verjamem, da mednarodna srenja verjame v nas, po otvoritvi novih skakalnic še veliko bolj, kot je to verjela v Južni Koreji, ko smo kandidirali za leto 2017,” je menil Franci Petek.

Odločitev za vnovično kandidaturo je pozdravila tudi Majdičeva: “Verjamem, da je bila odločitev za kandidaturo Planice za SP 2017 odlična in ob pravem času. V športu je tako, če nisi pripravljen na tekmi tudi na poraz, boš tudi zmagal zelo težko. Vesela sem odločitve, da se nadaljuje naša pot pridobitve svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju za leto 2019. Mi smo skozi zgodovino Slovenije in nordijskega smučanja že večkrat dokazali, da ko se nekaj skupaj odločimo, nas je zelo težko premagati ali ustaviti na naši poti. Verjamem, da smo z delno izgradnjo Nordijskega centra v Planici dokazali, da smo na pravi poti in da so naši cilji jasni. Veselim se nove tekme in seveda zmage za svetovno prvenstvo 2019.

Leave a Comment