Ana Drev osma na veleslalomu v Zinalu

Točke evropskega pokala so smučarke tokrat lovile v Zinalu v Švici, kjer sta že bili dve slalomski preizkušnji v tem rangu tekmovanja. Danes je bil na sporedu veleslalom, kjer so se naša dekleta odrezala zelo dobro, saj so bila vsa uvrščena med trideseterico. Najboljši vožnji dneva je tokrat prikazala Avstrijka Bernadette Schild, ki je z veliko prednostjo ugnala tekmice. Najbolj se ji je približala Švedinja Kajsa Kling, tretja pa je bila Nemka Simona Hoesl.


Ana Drev [foto: GEPA]

Ana Drev je postavila osmi čas in se s tem povzpela na 21. mesto v skupnem seštevku. Mateja Robnik za kolegico ni zaostala veliko in prišla na enajsto mesto, Nina-Katarina Mihovilovič je bila 21., Katja Jazbec pa 27. Jutri je v Zinalu na sporedu še en veleslalom.


Matic Skube [foto: GEPA]

Fantje slabše

Smučarji so se danes borili za nove točke evropskega pokala in sicer na slalomu v italijanskem Obereggnu. Zmagal je domačin Patrick Thaller, pred Američanom Willom Gregorakom in rojakom Cristianom Devillom. Slovenijo je zastopala četverica smučarjev, od te pa je do točk prišel Matic Skube, ki je zasedel 19. mesto. Patrick Jazbec je postavil 32. čas voženj, Žan Kranjec je odstopil v prvi, Mitja Valenčič pa v drugi vožnji. Skube na lestvici evropskega pokala zaseda osmo mesto.


Rezultati: Evropski pokal .: Zinal :. Veleslalom (ž)
Rezultati: Evropski pokal .: Obereggen :. Slalom (m)


Leave a Comment