Anamarija Lampič 25. v Lahtiju

Smučarji tekači so se preselili v finski Lahti, kjer so se pomerili na šprintu v prosti tehniki. Na tekmi so nastopile tudi štiri slovenske tekmovalke, od katerih so se tri preko kvalifikacij prebile v izločilne boje. Nika Razinger je imela 21., Alenka Čebašek 25. in Anamarija Lampič 29. čas. Le za nekaj več kot dve sekundi pa je bila za napredovanje prepočasna Vesna Fabjan, ki je tako tekmovalni dan v Lahtiju končala na 36. mestu.


Anamarija Lampič [foto: OK Erzurum/FB]

Čebaškova je nastopila v tretji polfinalni skupini, kjer se je v konkurenci dobrih tekmovalk borila po svojih najboljših močeh, a je bila zahtevna proga vendarle prezahtevna za njo. V cilj je prišla kot šesta. Enako uvrstitev je v naslednji skupini zasedla Razingerjeva. Najbližje napredovanju je bila Lampičeva, ki je v zadnji skupini šele v srditem ciljnem finišu izgubila možnosti za polfinale. Za tem uspehom je zaostala le za pol sekunde.

Na premieri pred svetovnim prvenstvo, ki bo potekal prihodnje leto, je zmago slavila Norvežanka Maiken Caspersen Falla, druga je bila Američanka Jessica Diggins, tretja pa še ena Norvežanka Heidi Weng. Lampičeva je bila na koncu 25., Razingerjeva 27. in Čebaškova 28.

V nedeljo je na sporedu še preizkušnja v skiatlonu, nato pa za zaključek sezone sledi še kanadska turneja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti


Leave a Comment