Anamarija Lampič četrta in Lea Einfalt šesta v Innsbrucku

Na mladinskih zimskih olimpijskih igrah v Innsbrucku sta se slovenski smučarski tekačici znova izkazali. Anamarija Lampič je v finalu sprinterske preizkušnje zasedla četrto mesto, Lea Einfalt pa je bila šesta. Zmagala je Norvežanka Silje Theodorsen pred Švedinjo Jonno Sundling in rojakinjo Linn Eriksen.


Anamarija Lampič [foto: Klemen Zibelnik]

V kvalifikacijah je bila Anamarija Lampič 8., Lea Einfalt pa 19. V četrtfinalu je Einfaltova zasedla tretje mesto v četrti skupini in se uvrstila v polfinale kot srečna poraženka po času. Lampičeva je zmagala v peti skupini. V prvem polfinalu je bila Einfaltova znova tretja in v finale spet napredovala kot srečna poraženka. Lampičeva je v drugem polfinalu zasedla drugo mesto in se neposredno uvrstila v zaključni nastop. V finalu se Slovenki nista mogli vmešati v boj za kolajne, vendar je tudi četrto in šesto mesto lep uspeh za mladi tekačici.

Med mladinci je nastopil le Miha Šimenc, ki je v kvalifikacijah zasedel 21. mesto in v prvem četrtfinalu drugo. V prvem polfinalu je nato pristal na šestem mestu in osvojil končno 12. mesto. Zmagal je Norvežan Andreas Molden, drugi je bil Nemec Marius Cebulla in tretji Rus Aleksander Seljaninov.


Rezultati: Olimpijske igre mladih .: Innsbruck :. Sprint (ž)
Rezultati: Olimpijske igre mladih .: Innsbruck :. Sprint (m)


Leave a Comment