Anamarija Lampič za ogrevanje na 7. mestu

S FIS tekmo je tekmovalne priprave na olimpijsko sezono na severu Evrope začel del naše ekipe v teku na smučeh. V finski Saariselki je Anamarija Lampič v drsalnem koraku osvojila 7. mesto.


Anamarija Lampič [foto: FB Rasnov]

V konkurenci 61 tekmovalk je na 5 km preizkušnji v klasični tehniki zmagala Avstrijka Teresa Stadlober pred Poljakinjo Justyno Kowalczyk, ki je zaostala kar 31,9 sekund, tretja je bila Kazahstanka Anna Ševčenko z zaostankom 47,3 sekund. Lampičeva je na 7. mestu zaostala 1:02,6 minute. Na Finskem sicer vlada prava zima, tekma je potekala pri 14 stopinjah pod ničlo. Nika Razingar je dosegla 33. čas z zaostankom 2:35,1, Lea Einfalt je bila 36. z zaostankom 2:41,4.

Na še enkrat daljši razdalji so se merili fantje. Francozi so vpisali kar četvorno zmago, najhitrejši je bil Maurice Manificat. Miha Dolar je z zaostankom 2:27,1 osvojil 24. mesto, Janez Lampič je bil 44. z zaostankom 3:42,1, tekmovalo pa je 69 tekačev.

Na Norveškem dva nastopa

Drugi del ekipe je tekmoval v norveškem Beitostölnu, kjer so se dekleta merila na 10 km preizkušnji v klasičnem koraku, fantje pa na 15 km. Med dekleti je bila prepričljiva neuničjiva Marit Björgen, v konkurenci skorajda samih domačink pa je Manca Slabanja vpisala 25. rezultat oz. drugega med Nenorvežankami z zaostankom 3:32,2. Med moškimi je slavil Martin Johnsrud Sundby, Benjamin Črv je osvojil 79. mesto z zaostankom 4:34,2. Tekmovalo je kar 156 tekačev!

Jutri bo na obeh prizoriščih na sporedu sprint v drsalnem koraku.


Rezultati: FIS tekme .: Saariselka :. 5 km (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Saariselka :. 10 km (m)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. 10 km (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. 15 km (m)


Leave a Comment