Anders Jacobsen brez elitnega statusa

Norveška smučarska zveza je objavila sestavo reprezentanc za prihajajočo sezono. Tako v skupino svetovnega pokala kot v skupino celinskega pokala je uvrščenih sedem skakalcev. Nekoliko preseneča, da je Anders Jacobsen uvrščen le v skupino celinskega pokala. “Moj cilj je, da si na domačih pokalnih tekmah v juniju ali na prvih tekmah celinskega pokala priborim vozovnico za tekme poletne velike nagrade,” je dejal Jacobsen, ki si je v minuli sezoni privoščil tekmovalni premor.


Anders Bardal je lani osvojil veliki kristalni globus [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Norveška ekipa bo tudi v prihodnje zelo odprta. Na svetovnem pokalu bodo nastopili skakalci, ki bodo v najboljši formi, ne glede na to, v katero ekipo so uvrščeni. “V pretekli sezono so trije tekmovalci nastopali na tekmah svetovnega pokala, čeprav so bili člani ekipe celinskega pokala. Naša želja je, da bi se razlika med Andersom Bardalom in ostalimi še zmanjšala. Skakalci, ki bodo poleti prikazali najboljšo formo, bodo nastopili na svetovnem pokalu,” je ob tem dejal športni direktor Clas Brede Brathen.

Norveška ekipa

Ekipa svetovnega pokala
Anders Bardal, Tom Hilde, Rune Velta, Anders Fannemel, Vegard Sklett, Bjoern Einar Romoeren, Andreas Stjernen

Ekipa celinskega pokala
Vegard Swensen, Ole Marius Ingvaldsen, Robert Johansson, Kenneth Gangnes, Atle Pedersen Roensen, Johan Martin Brandt, Anders Jacobsen

Ekipa svetovnega pokala – dekleta
Anette Sagen, Maren Lundby, Line Jahr, Jenny Synnoeve Hagemoen, Gyda Enger, Synne Steen Hansen

Leave a Comment