Andreja Slokar: To nista bili moji najboljši vožnji

Prvi slalom v Leviju je poskrbel za izjemen ekipni uspeh slovenskih slalomistk. Le 28 stotink je zmanjkalo, da bi Andreja Slokar znova stopila na oder za zmagovalke, vseeno pa je tekmo končala na izvrstnem četrtem mestu. Uspeh sta dopolnili Ana Bucik z 11. in Neja Dvornik s 16. mestom.


Zmagovalni oder na današnji tekmi [foto: WorldCupLevi2021_LA/PTB-Creative]

Ajdovka je na črni progi na severu Evrope odlično formo pokazala že v prvi vožnji, ko je s startno številko 11 dosegla tretji čas in se je tako prvič v svoji karieri po polovici preizkušnje znašla v boju za zmago. V prvi vožnji sta bili od Slokarjeve boljši zgolj slalomski kraljici zadnjih let Slovakinja Petra Vlhova in Američanka Mikaela Shiffrin. Slovenka je s časom 52.63 za Slovakinjo zaostala 48 stotink sekunde. Odlično je v prvi vožnji nastopila tudi druga slovenska prvokategornica Ana Bucik, ki je posamezne dele presmučala zelo hitro, na žalost pa je naredila tudi eno večjo napako. Vseeno se je z zaostankom +1.56 uvrstila na 15. mesto in se je zanesljivo uvrstila v drugo vožnjo. V prvi vožnji je z visoko startno številko 58 navdušila še Neja Dvornik, ki je bila celo pet stotink hitrejša od Bucikove in je prišla na 12. mesto. Na žalost se je na strmini napaka pripetila Meti Hrovat, ki je povozila količek ter posledično odstopila.

Nemka preprečila nove stopničke

Andreja Slokar se tudi v drugo ni ustrašila odličnega položaja po prvi vožnji. Nastopila je povsem v svojem slogu, odločno in napadalno. Kljub odločnemu smučanju, se je ob prihodu v cilj izpisala številka dve, saj je odlično z drugo progo opravila Nemka Lena Duerr, ki je Slokarjevo prehitela za 28 stotink in zasedla tretje mesto. “Glede na vožnje, ki sem jih kazala poleti, to nista bili moji dve najboljši vožnji. Naredila sem dosti napak, kar se mi je videlo tudi na obrazu. Že po prvem teku sem bila zelo presenečena, da sem bila sploh tretja s tako vožnjo. Res je, da je to moj najboljši rezultat v slalomu, to je vse vredu in prav, a ne skrivam želje, kaj bi rada. Za jutri si samo želim, da bi bil moj pristop pravi in popravim napake iz danes.” je dejala Slokarjeva.


Andreja Slokar je poskrbela za nov vrhunski rezultat [foto: SZS]

Še pred Slokarjevo sta odlično svoje delo tudi v drugo opravili Bucikova in Dvornikova. Ana Bucik je ob prihod v cilj prevzela vodstvo in je v skupnem seštevku napredovala do 11. mesta, Dvornikova pa je sicer štiri mesta izgubila, a je vseeno prišla do svoje najboljše uvrstitve v karieri s 16. mestom. V boju za zmago je bila tudi v drugi vožnji Vlhova hitrejša od Shiffrinove.

Kot ekipa je za nami super dan, škoda le za Meto, ki je v prvem teku odstopila. Andreja je naredila fenomenalno prvo vožnjo in tudi drugi tek je bil dober. Ana je v prvi vožnji naredila veliko napako na strmini, v drugo pa je bila zelo dobra. Samo v drugem teku je imela četrti čas denimo. Neja je naredila tudi dva zelo dobra teka, predvsem prvi je bil, glede na visoko startno številko, zelo dober. Temu primerni so tudi rezultati vseh treh punc. Glede na treninge v zadnjih dneh tukaj v Leviju, pa mislim, da sta Ana in Andreja lahko še hitrejši in sposobni še boljših rezultatov jutri,” je analizo tekme napravil glavni trener Sergej Poljšak.


Rezultati: Svetovni pokal .: Levi :. Slalom (ž)


Leave a Comment