AP: Znana sobotna ekipa Slovenije

V OMV skakalnem centru se je danes v oblačnem vremenu kar 37 skakalcev pomerilo na pregledni tekmi za Alpski pokal, ki bo na sporedu prihajajočo soboto in nedeljo prav v Kranju. Najboljši je bil Žirovec Gašper Klinec.

Napet boj za prva štiri mesta
Popolno brezveterje je zagotovilo popolnoma regularno pregledno tekmo, ki jo je z dvema skokoma preko 100 metrov dobil Gašper Klinec. Drugi je bil Ljubenec Matevž Slatinšek, ki je prav tako dvakrat preletel 100 metrov, a zaostal pet točk za zmagovalcem. Še točko več sta na tretjem mestu zaostala Zagorjan Ernest Prišlič in Tržičan Anže Semenič. Tokrat nesrečno peto mesto je osvojil Planičan Aleš Hlebanja, ki se mu je nastop na domačih tekmah alpskega pokala zmuznil za pičlo točko.
Sicer pa so bili že prej v sobotno ekipo s strani glavnega trenerja mladinske reprezentance Petra Jošta postavljeni: Tim Babnik, Gašper Bartol, Matic Benedik, Nejc Dežman, Jan Družina, Jaka Hvala, Rok Justin, Jaka Kosec, Miha Kveder, Anže Lanišek, Matej Likar, Gašper Martinčič, Urban Sušnik, Jaka Tesovnik ter brata Vodan – Gašper in Aljaž. Omenjenim se bodo v soboto pridružili torej še Klinec, Slatinšek, Prišlič in Semenič.

V nedeljo tudi Peter Prevc
Do sprememb v ekipi bo prišlo v nedeljo, ko bosta med drugim nastopila tudi A reprezentanta, Luka Leban in domači matador, Peter Prevc.

Sobotna tekma se prične ob 16.30 uri s poskusno serijo, nedeljska pa 8.30 uri.

Rezultati
1. Gašper Klinec (SSK Alpina Žiri) 212,0 točk
2. Matevž Slatinšek (SSK Ljubno BTC) 207,0 točk
3. Ernest Prišlič (SK Zagorje) 206,0 točk
3. Anže Semenič (NSK Tržič-Trifix) 206,0 točk
—————————
5. Aleš Hlebanja (ND Rateče Planica) 205,0 točk
6. Leon Grobljar (SK Zagorje) 199,5 točk
7. Andrej Mlinar (SSK Alpina Žiri) 199,0 točk
8. Aljaž Žepič (NSK Tržič-Trifix) 198,0 točk
8. Aleš Oblak (ND Rateče Planica) 198,0 točk
10. Cene Prevc (SK Triglav Kranj) 197,5 točk


Rezultati: Kvalifikacije .: Kranj


zgoraj: Gašper Klinec [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment