Beat Feutz presenetil Bodeja Millerja


Zmagovalec superveleslaolma v Val Gardeni [foto:GEPA]

S superveleslalomom v Val Gardeni se je začela tradicionalna smučarska turneja po Dolomitih. S startno številko 26 je mladi Švicar Beat Feutz presenetil konkurente in postavil najboljši čas. Bode Miller je bil že na pragu 34. zmage v karieri, a se je na koncu moral zadovoljiti z drugim mestom. Tretji je bil Norvežan Kjetil Jansrud. Za 24-letnega Feuza je to druga zmaga v karieri.


Ne najboljše razmere na današnji tekmi [foto: FIS Alpin World Cup Tour/Facebook]

Progo Saslong so v zadnjem tednu le uspeli pripraviti za najboljše alpske smučarje, naravna snežna površina pa je marsikateremu tekmovalcu, ki je vajen ledenih snežnih razmer, povzročala kar nekaj težav. Na razgibanem terenu, ki sicer ne velja za enega najtežjih v svetovnem pokalu, in zaviti postavitvi, je bilo treba smučati z občutkom in vsekakor ne pregrobo. Zaradi močnega vetra so start prestavili nekoliko nižje, zato je bil sam superveleslalom pet vrat krajši kot bi bil sicer.

Da je bila proga kljub novozapadlemu snegu v zelo dobrem stanju, je dokazal finski smučar Andreas Romar. S startno številko 40 je prišel na odlično šesto mesto.

Med 69 smučarji na startu je bilo tudi pet Slovencev, do točk pa sta prišla dva. Rok Perko je zasedel 16. mesto, Gašper Markič pa je bil 26. Izven trideseterice so se uvrstili Andrej Šporn (36. mesto), Boštjan Kline (49.) in Andrej Križaj (54.).


Rezultati: Svetovni pokal .: Val Gardena :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment