Benjamin Raich konkurenčen tudi v smuku

Avstrijski alpski smučar Benjamin Raich je na začetku kariere veljal za specialista tehničnih disciplin. V zadnjih letih pa se je vse pogosteje posvečal tudi hitrim disciplinam. Trdi treningi so sad obrodili letošnjega februarja, ko je v švicarski Crans-Montani prvič slavil na superveleslalomski preizkušnji. 34-letni Raich se je v letošnjem pripravljen obdobju skupaj s strokovnim vodstvom naših severnih sosedov odločil, da bo nastopal tudi smukaških preizkušnjah.


Benjamin Raich bo pogosteje nastopal na smukaških tekmah [foto: GEPA]

Zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v sezoni 2005/06 je na smukaških progah do sedaj nastopal zaradi kombinacijskih oz. superkombinacijskih točk. Talent za hitrost pa je potrdil lani na zaključnem smuku sezone v Schladmingu, kjer je vknjižil peto mesto.

Benjamin Raich je na treningu v Južni Ameriki opravil kvalitetni trening hitrih disciplin, zato bo nanj v smukih potrebno resno računati,” je dejal glavni moški trener avstrijskih smučarjev Mathias Berthold in razkril, da bo zmagovalec 36 tekem nastopil že na smuku prihodnji konec tedna v kanadskem Lake Louisu.

Leave a Comment