Berlot do drugih letošnjih točk

Nordijski kombinatorci so v avstrijskem Seefeldu opravili še zadnjo tekmo pred božično-novoletnim premorom. Tretjo tekmo zapored je dobil Francoz Jason Lamy Chappuis, ki suvereno vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Drugi je bil tokrat Italijan Alessandro Pittin, tretji pa Norvežan Joergen Graabak, ki je prvič stal na odru za zmagovalce.


Gašper Berlot [foto: GEPA]

Slovenska ekipa se je drugič v sezoni razveselila točk svetovnega pokala. Tudi tokrat jih je priboril Gašper Berlot. Velenjčan je na skakalnici opravil dobro in s skokom 99,5 m zasedal 24. mesto. Na deset kilometrski preizkušnji se je boril kot lev in izgubil le dve mesti. Na koncu je osvojil 26. mesto.

V petek je bil na sporedu ekipni šprintu, kjer smo videli lepo tekmo. Osvojili smo 12. mesto, skupno smo bili sedma država ter tako vknjižili 100 točk za pokal narodov. Včeraj smo slabo nastopili na skakalnici, danes pa smo to popravili. Menim, da je 26. mesto Gašper soliden obed za naprej. Danes je bilo lepo sončno vreme, včeraj pa je bilo ravno nasprotno. Cel dan je namreč snežilo, vendar so bili pogoji za vse tekmovalce enaki,” je oceno tekmovalnega vikenda v Seefeldu podal glavni trener Primož Triplat ter predstavil program priprav na naslednje tekme, ki bodo na sporedu v nemškem Schonachu (7. in 8. januar): “Tekmovalci bodo prihodnji teden trenirali po programu. Pred novim letom bomo odšli še na skupne priprave v Ramsau ali Seefeld, kjer bomo ostali štiri dni. Odpotovali bomo tja, kjer bodo boljši pogoji.


Rezultati: Svetovni pokal .: Seefeld :. Uradni rezultati


Izjava: Primož Triplat (.mp3)


Leave a Comment