Blamaža v Oberstdorfu

69. skakalna novoletna turneja se danes začenja znova. Včerajšnje kvalifikacije so izničene, saj so bili testi vseh poljskih skakalcev na koronavirus negativni.


[foto: GEPA]

Organizatorji prve tekme 69. novoletne turneje v Oberstdorfu imajo nemalo dela. Včeraj je med kvalifikacijami močno snežilo, že prej je odjeknila novica, da je na koronavirusno bolezen covid-19 pozitiven poljski skakalec Klemens Muranka. Zato so s turneje izključili celotno poljsko reprezentanco, a zgodba s tem ni bila zaključena. Ko so se kvalifikacije ob 18. uri končale, je namreč prišel nov rezultat testa Muranke, ki je bil negativen in vse skupaj je pomenilo pravi alarm na Poljskem. Oglasil se je tudi minister za šport, ki je napovedal, da bo država naredila vse, da poljske skakalce vrnejo na turnejo.

Ob 21. uri je sledil sestanek vodij vseh ekip in tekmovanja, po dobre pol ure sestankovanja pa je bilo sprejeto, da se Poljaki še enkrat testirajo in v kolikor bi bili vsi testi znova negativni, se kvalifikacije razveljavijo. Danes okrog 9. ure zjutraj so prišli rezultati testov, vsi so bili negativni in tako so včerajšnje kvalifikacije razveljavljene, danes pa bomo na prvi tekmi turneje videli vseh 62 skakalcev v prvi seriji v konkurenci z začetkom ob 16.30 uri. To torej pomeni, da tudi šest Slovencev, Anžeta Laniška, Bora Pavlovčiča, Petra Prevca, Domna Prevca, Ceneta Prevca in Žigo Jelarja, ki je sicer v včerajšnjih kaotičnih kvalifikacijah izpadel.

Program v Oberstdorfu
Torek, 29. december
14.30 trening poljske reprezentance
15.00 poskusna serija
16.30 prva serija tekme z vsemi 62 tekmovalci, brez izločanja

Leave a Comment