Bode Miller zmagal na domačem smuku

Drugi smuk v letošnji sezoni je za pičle štiri stotinke sekunde dobil Američan Bode Miller. Progo na domačem terenu v Beaver Creeku, ki velja za eno izmed klasičnih smukaških preizkušenj v koledarju svetovnega pokala, je odpeljal suvereno in že po prihodu v cilj vedel, da je nalogo dobro opravil.


Bode Miller [foto: U.S. ski team Facebook]

Največ prednosti si je privozil v zgornjem ravninskem delu smuka, potem pa se proga začne strmo spuščati, ponudi pa kar nekaj zahtevnih zavojev in skokov, ki so bili sicer nekoliko manjši kot v preteklih letih. Prav zaradi Millerja, ki je kot predstavnik smučarjev v sredo opozoril na preveliko število grbin na sami snežni površini, so jo organizatorji ponovno zgladili. Tako je smukače danes pričakala dobro utrjena proga, brez večjih grbin.


Start v Beaver Creeku [foto: FIS Alpin Ski World Cup Tour Facebook]

Poleg zmagovalca Millerja je bilo na statu še 66 smučarjev iz 13 držav. Med njimi je dobro odpeljal predvsem Švicar Beat Feuz, ki je bil tako kot na prvem smuku v Lake Louisu drugi (+0,04). Tretji je bil Avstrijec Klaus Kroell (+0,14). Didier Cuche, od katerega se je pričakovalo, da bi lahko resneje ogrozil Millerja na prvem mestu, je odpeljal brez vidnejših napak, a zaostanek na koncu je bil prevelik (+1,08). Smuk, ki je Švicarju med najljubšimi, je tako končal na 9. mestu.

Slovenci spet niso zabeležili niti ene točke. Andrej Jerman, ki je bil najboljši na obeh treningih, je nesrečno končal svoj nastop, ko se mu je v enem izmed zavojev odpela smučka. Na srečo se je dokaj hitro uspel zaustaviti. Andrej Šporn je bil 42., Boštjan Kline 47., Gašper Markič 52., Rok Perko 56. in Andrej Križaj 57.

Jutri bo v Beaver Creeku superveleslalom, v nedeljo pa še veleslalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Beaver Creek :. Smuk (m)


Leave a Comment