Bodo ZOI 2014 v Sočiju odpovedane zaradi gejevske politike?

Še šest mesecev je do začetka zagotovo najbolj gledanega in najbolj pričakovanega športnega dogodka na svetu, toda vse glasnejše so govorice o bojkotu Zimskih olimpijskih iger 2014, zaradi ruske proti gejevske politike.

Ruski predsednik Vladimir Putin je parado ponosa prepovedal vsedo leta 2112. Prepovedal je tudi kakšnokoli delitev letakov o istospolnih družinah in porokah, istospolne filme ter ukinil vso gradivo, ki o tem govori v šolskih učbenikih.


Se bodo Rusi le vdali in sprejeli zakon o istospolnih porokah? [foto: soci2014.com]

Mednarodni olimpijski komite (MOK) je ta teden prejel peticijo s 320.000 podpisi, v kateri pobudniki pozivajo predsednika MOK-a Jacquesa Roggeja, naj omenjeni ruski zakon razveljavi. Rogge je sicer dejal, da je dobil od Moskve pisno zagotovilo, da se protigejevski zakon na obiskovalce Sočija ne bo nanašal, da pa še čaka na dodatna pojasnila.

To sicer ni bila edina peticija, naslovljena na MOK – 140.000 ljudi se je podpisalo pod zahtevo, naj se ZOI v Rusiji odpovedo in še enkrat izpeljejo v Vancouvru, ki je igre gostil že leta 2010. Ampak kot vse kaže, športniki temu nasprotujejo, saj hočejo da se ZOI izpeljejo v Sočiju. Nekateri ruski športniki so že zaprosili vlado, da o svojih dejanjih še enkrat premisli. Cyd Zeigler je za MSNBC predlagal, da se igre izpeljejo v Rusiji vendar brez ruskih tekmovalcev.

Leave a Comment