Bolezen vzrok za ne nastop kombinatorcev

Nordijski kombinatorci so se v finskem Lahtiju pomerili na ekipne šprintu, kjer sta nastopila tudi Marjan Jelenko in Gašper Berlot. Na skakalnici sta sicer nastopial po svojih najboljših močeh. Berlot je pristal pri 101,0 m, Jelenko pa pri 105,0 m, kar je pomenilo 14. mesto ter 3:17 zaostanka za tekaški del. Tam pa naša ekipa ni nastopila, saj je Jelenko zbolel.


Marjan Jelenko je zbolel [foto: GEPA]

Predno smo odšli v Lahti je Marjan zbolel. Na Finsko smo odšli, ker bo tu svetovno prvenstvo. Spremenjena je tudi skakalnica. Včeraj ni mogel teči, enostavno je bolan. V nedeljo še tekmujemo, nato Kuopio izpustijo ter se pripravimo za Val di Fiemme in Schonach. Po dobrih tekmah je bila slaba regeneracija, se ni sestavil. Bolan iti na tekmo ni dobro. Sedaj je boljše, nima vročine. Ko si bolan, težko tečeš. Skakali smo vseeno, da smo se navadili skakalnice. S skakalnico se je kar ujel. Danes ni naredil kaj posebno dober skok, včeraj je bil dokaj dober skok. Ima še rezerve. Jutri je nova tekma, kjer bomo nastopili v vsakem primeru. Nato bomo štiri dni v miru v Planici trenirali, da bomo nekaj naredili v Predazzu, kjer so znova tri tekme. Imamo natrpan urnik. Ne bi bilo smiselno, da bi se sedaj izčrpaval, ko se je že skoraj pozdravil. Skočit ni težava, teči pa je težava. Danes na tekaškem delu ni nastopilo 5 ekip, ker vsi malo taktizirajo. Mi bi šli vseeno na tekmo. V najslapšem primeru bi bili deveti, deseti, ampak z boleznijo pa ne gre,″ je po tekmi dejal glavni trener Igor Jelen.

Zmage sta se razveselila Nemca Johannes Rydzek in Fabian Riessle, druga sta bila Avstrijca Bernhard Gruber in Lukas Klapfer, tretja pa še ena Avstrijca Philipp Orter in Franz-Josef Rehrl.

Jutri je v Lahtiju na sporedu še ena tekma.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti
Izjava: Igor Jelen (.mp3)


Leave a Comment