Bor Pavlovčič na domačem pragu poletel na zmagovalni oder

Organizatorji druge tekme finala FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici so danes kljub težkim vremenskim razmeram uspešno izpeljali tekmo, na kateri je zablestel Bor Pavlovčič.


Bor Pavlovčič je poletel na zmagovalni oder na domači letalnici [foto: Bobo]

Vetrovne razmere so pred današnjo tekmo v Planici odnesle kvalifikacije, tudi prva in kot se je izkazalo na koncu edina serija v konkurenci pa se je začela s polurno zamudo. Kljub kar nekaj prekinitvam zaradi neugodnega vetra so organizatorji varno drugo izmed štirih preizkušenj pod Poncami ta konec tedna izpeljali do konca. Zmage se je razveselil svetovni prvak Karl Geiger, ki je z nižjega zaletišča skočil 232 metrov, zbral pa je 237,3 točk. Drugi je bil včerajšnji zmagovalec, Japonec Rjoju Kobajaši, ki je poletel meter manj, zbral pa je 227,7 točk. Sijajen je bil Mojstrančan Bor Pavlovčič, ki je z 227.5 metri in 225,2 točkami prvič v karieri skočil na zmagovalni oder v Planici in na tekmah poletov. Tik pod odrom je ostal Domen Prevc z 223.5 metri in 222,8 točkami, ki je zasedel fantastično 4. mesto.

Do točk je znova prišlo ogromno naših fantov. Peter Prevc je z 216 metri in 206,8 točkami z slabih razmerah poletel do 11. mesta, tik za njim je z 223 metri in 205,5 točkami končal Žiga Jelar, Anže Semenič je sezono sklenil z 217 metri in 198,3 točkami na 19. mestu, vnovič je navdušil Lovro Kos, ki je skočil 220 metrov in zbral 196,5 točk na 21. mestu. Cene Prevc je z novim osebnim rekordom pri 232.5 metrih zbral 195,7 točk, kar je pomenilo uvrstitev kariere na letalnicah, 22. mestu, pet točk je na 26. mestu ujel še Anže Lanišek, ki je poletel 212 metrov, zbral pa je 194,3 točk.


Tik pod odrom za zmagovalce je pristal Domen Prevc [foto: Bobo]

Izven trideseterice so ostali Timi Zajc na 35. mestu, Tilen Bartol na 47. mestu, Žak Mogel na 54. mestu, Rok Justin je kariero končal z 58. mestom in 182 metri, debitant Tjaš Grilc pa je zasedel 65. mesto.

Jutri dopoldne ob 10. uri bo v Planici na sporedu ekipna preizkušnja, barve Slovenije bodo zastopali Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Žiga Jelar in Domen Prevc.

Izjave po tekmi

Bor Pavlovčič: “Posebne stopničke. Zelo sem vesel, ker mi je to uspelo na domači skakalnici, tega rezultata sem bolj vesel kot drugega mesta v Klingenthalu. Med tekmo je bilo veliko časa, skušal sem ostati osredotočen in ohranjati energijo za skok, hkrati pa ne postati zaspan. Letos že celo sezono čakamo na stopničke na ekipni tekmi, menim pa, da nam bo jutri končno uspelo. A nasprotniki so močni in videli bomo kako se bo razpletlo.

Domen Prevc: “Vesel sem, da smo po dolgem čakanju, ko vmes niti nismo vedeli, ali bo izpeljana ali ne, uspeli priti do konca. Ko sem pristal nisem vedel kam to sodi, a na koncu sem lahko vesel četrtega mesta.

Robert Hrgota: “Izšlo se nam je zelo dobro. Fantje so odskakali zelo dobro, danes smo lahko zelo zadovoljen. Vsi so poizkusili prikazati svoj maksimum, kar osem jih je danes osvojilo točke. Včeraj je pika na i manjkala, danes pa smo jo dobili.


Rezultati: Svetovni pokal .: Planica


Leave a Comment