Brata Črv ubranila naslov za Planico, Mandeljčeva in Lampičeva za Triglav Kranj

Na Rudnem polju na Pokljuki so se danes za naslov najboljših v državi pomerili naši najboljši tekači in tekačice v ekipnem šprintu v klasični tehniki.


Brata Vili in Benjamin Črv sta bila znova najboljša [foto: SZS]

Idilična, a tudi hladna Pokljuka je v poznem popoldnevu oz. v zgodnjem večeru ponudila zanimive boje v ekipnem šprintu v klasičnem koraku. V moški konkurenci sta bila pričakovano znova najboljša brata Črv, Benjamin in Vili, ki sta člana ND Rateče Planica. Po novem naslovu je Vili Črv, ki konec tedna potuje na svoj prvi Tour de Ski, povedal: “Uspelo je, kot sva si zamislila, mislim, da sva lahko zadovoljna s tekom, tako z mojim, kot z Benotovim. To je bila dobra priprava za Tour de Ski. Zdaj so vse moči usmerjene tja. Načeloma bom nastopil samo v Val Müstairju, pričakovanj pa nimam, glede na to, da je to moj prvi Tour de Ski. Hkrati so to šele moji začetki v svetovnem pokalu in še ne vem kam sodim. Zadovoljen bom, če bom tekmo izpeljal čim bolj optimalno.

V ženski konkurenci sta s tekmicami pometli članici TSK Triglav Kranj I, Anja Mandeljc in Anamarija Lampič. “Ta tekma je bila v sklopu treninga, na Pokljuki sem že skoraj cel teden, domov sem šla le za božič. Bilo je v redu. Na Tour de Skiju bom branila rdečo majico za seštevek šprinta, a res se nič ne obremenjujem s tem. Vem, da se vedno potrudim do konca, vedno dam vse od sebe in to je pri meni tisto, kar največ šteje, tako mi tudi nihče ne more nič očitati,” je misli proti letošnjemu Tour de Skiju že usmerila ena najboljših šprinterk na svetu.


Rezultati: DP Slovenije .: Rudno polje na Pokljuki :. Ekipni šprint


Leave a Comment