Brez Schoenfelderja v Leviju


Rainer Schoenfelder [foto: Klemen Zibelnik]

Avstrijci so se v petek na ledeniku Mölltaler pomerili na internih kvalifikacijah za tri prosta mesta na slalomski tekmi svetovnega pokala v finskem Leviju. Skupno je nastopilo 17 tekmovalcev, med njimi tudi šesterica, ki je imela nastop v Leviju že zagotovljen. “Bil je enkraten dan. Razmere so imeli vsi tekmovalci enakovredne,” je dejal športni direktor reprezentanc Mathias Berthold.

Vozovnico so si s prikazanimi vožnjami priborili Patrick Bechter, Christoph Dreier in Marc Digruber. Po poškodbi pa se je preizkusil tudi Rainer Schoenfelder, ki je bil zgolj v eni vožnji konkurenčen, v preostalih pa je bil od svojih rojakov še zelo oddaljen. “Razočaranje z neuvrstitvijo v ekipo za Levi ni veliko. Na kvalifikacijah nisem prikazal dobrih voženj. Še vedno nisem tam, kjer si želim biti. Zame je pomembno le to, da lahko to storim, vendar trenutno ne vem kdaj,” je ob tem dejal Schoenfelder.

V sredo bodo interno tekmo za prav tako tri prosta mesta opravila tudi dekleta. Nastop imajo že zagotovljen Marlies Schild, Elisabeth Goergl, Nicole Hosp, Michaela Kirchgasser in Bernadette Schild. Poškodovana Kathrin Zettel pa je sporočila, da se kvalifikacijske preizkušnje ne bo udeležila, saj povratek na tekme svetovnega pokala načrtuje v Severni Ameriki.

Avstrijo bodo tako v Leviju zastopali:
Reinfried Herbst
Benjamin Raich
Marcel Hirscher
Manfred Pranger
Mario Matt
Wolfgang Hörl
Patrick Bechter
Christoph Dreier
Marc Digruber


Rezultati: Interne kvalifikacije


vir: oesv.at

Leave a Comment