FOTO: Bučen sprejem olimpijcev pred trgovskim centrom


Prejemniki medalj Vesna Fabjan, Teja Gregorin, Žan Košir in Tina Maze (Peter Prevc odsoten) [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Pred enim od ljubljanskih trgovskih središč je potekal uradni sprejem slovenske olimpijske reprezentance iz Sočija. Skoraj dva meseca po koncu iger je Olimpijski komite Slovenije tako pripravil sprejem za najboljše slovenske reprezentance, ki pa se ni najbolje posrečil, saj so manjkali številni športniki. Med njimi ni bilo celotne skakalne reprezentance na čelu z dvakratnim dobitnikom medalj Petrom Prevcem, ki je na počitniškem oddihu v ZDA.

Oboževalcev se je vsemu navkljub zbralo manj kot na preteklih sprejemih, ki so tradicionalno potekali na najimenitnejših trgih v središču Ljubljane (Kongresni trg, Prešernov trg), a vzdušje ni bilo nič manj bučno. Glasni navijači so tako pozdravili dobitnike medalj Tino Maze, Tejo Gregorin, Vesno Fabjan in Žana Koširja.

Ravnokar sem se vrnila iz Švice, kjer sem imela testiranja v zelo dobrih pogojih. Želim si imeti ob sebi čim boljšo ekipo, brez katere ni dobrih izidov. Malo moram pozabiti na smučanje, zato bom končala še nekaj izpitov na moji fakulteti. Letos zato ne bo veliko počitniškega slikanja. Po izjemni predlanski sezoni je bila minula izjemno psihično zahtevna, na OI pa sem naredila tisto kar znam,” je dejala Mazejeva na sprejemu najuspešnejše slovenske reprezentance v zgodovini olimpijskih iger.


Tina Maze je bila deležna velikega aplavza [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Ponosna sem na to, da sem bila del tako uspešne reprezentance. Tudi na to, da nam je uspelo združiti Slovence in Slovenijo, da smo čutili in dihali kot eno. Dosegli smo izjemne rezultate, upam pa, da bodo navijači v prihodnje zadovoljni tudi z manjšimi uspehi,” je dejala Fabjanova.

Lepa nagrada za nas športnike je, da se je zbralo tako veliko gledalcev. Najmanj eno leto še ostajam v športu. Najprej je prvi cilj domače tekmovanje na Pokljuki, potem pa svetovno prvenstvo na Finskem. Želim si potrditi dosežke iz pravkar minule sezone,” pa je povedala Gregorinova.

Mislim, da so fantje bolj utrujeni od teh sprejemov in stanja na odru, kot treningov. Prvič smo na takih sprejemih. Vsem so se povrnile misli na Soči, na olimpijske igre, kar pa je za psiho igralcev gotovo zelo dobro. To bomo skušali izkoristiti za zadnje priprave pred SP. V Južni Koreji ne bo lahko, zelo težko bo. Vemo, po kaj gremo in kaj si želimo tam, naredili bomo vse, da tam to tudi dosežemo,” je dejal Matjaž Kopitar, selektor slovenske hokejske reprezentance, ki se je v Sočiju presenetljivo uvrstila v četrtfinale in s svojo borbeno igro ter ekipnim duhom pustila velik pečat.


Celotno skakalno reprezentanco sta predstavljali le Eva Logar in Maja Vtič [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Olimpijski komite Slovenije je ob tej priložnosti predal čeke za denarne nagrade; vsaka zlata kolajna je vredna 20.000 evrov, srebrna 17.500, bronasta pa 15.000 evrov. Trener dobi 80 odstotkov tega zneska.

Ko smo potovali v Soči, smo vedeli, da je to zelo močna reprezentanca, ko smo se vrnili, je bila najuspešnejša v slovenski zgodovini vseh časov. Tudi v mednarodnem merilu je pustila izjemen pečat. Želim si, da bi se ta zagon nadaljeval in bil zgled mladim, ne le v športu, tudi na drugih področjih, naredite to Slovenijo znova uspešno,” je med drugim pred Mercatorjevim centrom v ljubljanski Šiški dejal dejal predsednik OKS-a dr. Janez Kocijančič.

Po uradnem delu sprejema so za glasbeno vzdušje poskrbeli Modrijani.


Fotogalerija: 07.04.2014, Sprejem olimpijcev [foto: Klemen Zibelnik/smucka]


Leave a Comment