Čebaškova in Einfaltova do točk na skiatlonu

Za zaključek tridnevnega progama svetovnega pokala v smučarskem teku v ruskem Rybinsku je bil na sporedu skiatlon. Najprej so se na 15 km v klasičnem slogu in nato še na 15 km v prostem slogu pomerili tekači, med katerimi je bil na startu tudi Boštjan Klavžar, ki pa preizkušnje ni zaključil. Na veselje domačih navijačev se je zmage vesel Maxim Vylegzhanin, drugi je bil Švicar Dario Cologna, tretji pa Finec Matti Heikkinen.

Za Slovenijo je bila bolj zanima ženska preizkušnja, saj smo imeli v ognju štiri dekleta. Ciljno črto je od naših deklet najhitreje pretekla Alenka Čebašek, ki je zasedla 23. mesto za zmagovalko pa je zaostala za 2:01,7. Veliko bolj je nastopila v prosti tehniki, kjer je vknjižila 18. čas. Točke je za 28. mesto osvojila tudi Lea Einfalt. Katja Višnar je bila 45., dve mesti slabše pa je končala Nika Razinger.


Lea Einfalt je osvojila 28. mesto [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Danes smo pričakovali podobno kot na tekmi na 10 kilometrov, torej dve med točkami svetovnega pokala, kar se je uresničilo. Nastopi ostalih so bili v mejah pričakovanega. Nastop Boštjana se je ponesrečil, saj je imel za dane pogoje bistveno premehke smuči. Tako ni imel na žalost nobenih možnosti za tekmovanje. Se tudi to dogaja. Lahko bi iztržili tudi več, predvsem v šprintu, kjer bi Alenka in Katja lahko posegli po polfinalu ali finalu,″ je dejal glavni trener Marko Gracer ter dodal, da so bile danes razmere za nastop bistveno boljše, saj je bila proga utrjena brez novega snega.

Zmage se je sicer razveselila Rusinja Yulia Tchekaleva, druga je bila Norvežanka Martine Ek Hagen, tretja pa Riitta-Liisa Roponen.

V programu svetovnega pokala je sedaj kar dolg premor, saj bo naslednja tekma šele v soboto, 14. februarja v švedskem Öestersundu. ″Končno je prišel premor v svetovnem pokalu. Izkoristili ga bomo za trening pred svetovnim prvenstvom. Tako bo lahko slika še boljša,″ je dolg premor komentiral Gracer.


Rezultati: Svetovni pokal .: Rybinsk (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Rybinsk (m)


Izjava: Marko Gracer (.mp3)


Leave a Comment