Čebaškova in Tršan še do drugega naslova

Alenka Čebašek (TSK Grad Bled) in Rok Tršan (TSK Logatec) sta tudi v zasledovanju v prosti tehniki potrdila odlično formo ob koncu tekmovalne sezone z drugim naslovom državnih prvakov v teku na smučeh.

Čebaškova je v cilju 10 kilometrske preizkušnje, prvo zasledovalko Barbaro Jezeršek čakala skoraj minuto, tretja je bila v cilju Nika Razinger (TSK GRAD Bled). Tršan je uprizoril solo tek in suvereno zmagal s kar minuto in 49 sekundami prednosti pred biatloncem Janezom Maričem (TSK GRAD Bled) na drugem mestu. Tretje mesto si je pritekel Domen Potočnik (TSK GRAD Bled).
Juniorke so prav tako kot članice morale preteči 10 kilometrov, zmagala je Lea Einfalt pred Anamarijo Lampič (obe TSK Triglav Kranj) in Manco Slabanja (SK Ihan) na 3. mestu. Starejše mladinke so tekmovale na 7,5km, kjer je državna prvakinja postala Anita Klemenčič (TSK Triglav Kranj). Druga je bila Nina Žavbi Kunaver (TSK Logatec) ter tretja Veronika Jakopič (ŠD Gorje). Najkrajše zasledovanje in sicer 5 kilometrov so imele mlajše mladinke, kjer si je novo zvezdico suvereno pritekla Anja Mandeljc (ŠD Gorje), druga je bila Tais Vozelj ter tretja Nina Klemenčič (obe TSK Triglav).


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Pri juniorjih je državni prvak postal Miha Šimenc (TSK Logatec), prav tako na 15 kilometrov. Drugi zasledovalec je postal Anže Strgar, tretji pa Miha Dolar (oba TSK GRAD Bled). Starejši mladinci so se pomerili na 10 kilometrov, kjer je zmagal Benjamin Črv (ND Rateče Planica) pred Klemenom Razingerjem (TSK GRAD Bled) in Miho Ličefom (ŠD Gorje) na 3. mestu. Najmlajša kategorija mlajših mladincev, ki se je še borila za naslove državnih pravkov, je bila ponovno zmagovalna za Blaža Peršo (TSK JUB Dol), saj je ponovil včerajšnji uspeh. Drugo mesto je pripadlo Luku Markunu (ŠD Gorje), tretje mesto pa Viliju Črvu (ND Rateče Planica).


Rezultati: DP Slovenije .: Pokljuka


Leave a Comment