Cene Prevc nominiran za najboljšega mladega športnika v Evropi

Naš mladi smučarski skakalec Cene Prevc, ki je v začetku letošnjega leta blestel na Olimpijskem festivalu evropske mladine in na mladinskem svetovnem prvenstvu, je poleg treh športnic in enega športnika s strani Evropskih nacionalnih olimpijskih komitejev nominiran za nagrado Piotra Nurowskega.

Naslov najboljšega bo pripadel tistemu športniku, ki še ni dopolnil 19 let in ni dosegel le izjemnih športnih rezultatov temveč ima tudi posluh za t.i. fair-play. Zmagovalec bo razglašen 22. novembra v Rimu, v času zasedanja 42. skupščine Evropskega olimpijskega komiteja, poleg nagrade pa bo prejel tudi štipendijo za trening v višini 12.000 evrov.


Cene Prevc je nominiran za najboljšega mladega športnika v Evropi [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

To bo že tretja podelitev nagrade, ki je nastala v spomin predsednika poljskega olimpijskega komiteja, Piotra Nurowskega, ki je leta 2010 umrl v letalski nesreči. Njemu v spomin EOK tako spodbuja mlade športnike k udejstvovanju v vrhunskem športu, kot tudi navdihuje prihodnje generacije, da bi te sprejele zdrav način življenja, ki temelji na olimpijskih vrednotah in načelih.

Leave a Comment