Cene Prevc z novimi stopničkami praktično že potrdil kvoto

Z novo uvrstitvijo na drugo mesto je Cene Prevc v nemškem Klingenthalu praktično že potrdil dodatno mesto za Slovenijo v zadnji periodi svetovnega pokala, ki bo na sporedu po svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu.

Po včerajšnji pozno popoldanski tekmi so točke celinskega pokala v Klingenthalu danes delili v zgodnjem dopoldnevu. Tudi tokrat se je izkazal Cene Prevc, ki je s 139 in 137.5 metri ter 277,6 točkami premoč znova moral priznati le Avstrijcu Markusu Schiffnerju, ki je skočil 141.5 in 137.5 metrov, zbral pa je 292,1 točk. Tretje mesto je osvojil Manuel Fettner s 135 in 136 metri ter 276,5 točkami, trojno avstrijsko slavje bi lahko dopolnil četrti Maximilian Steiner, ki je zbral 266,5 točk.


Cene Prevc je na šestih tekmah v desetih dneh štirikrat skočil na zmagovalni oder [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Anže Semenič je danes zasedel 12. mesto, Lovro Kos je bil mesto za njim, slovenski izkupiček je na 20. mestu zaokrožil Rok Justin. Še drugič je brez točk ostal Marcel Stržinar, danes je bil izven trideseterice tudi Tjaš Grilc.

V tej periodi celinskega pokala bosta dve tekmi na sporedu še prihodnji konec tedna v Brotterodeju, že zdaj pa je praktično jasno, da bo Slovenija na tekmah svetovnega pokala, kolikor jih pač bo, trenutno so potrjene le tri marca v Planici, lahko nastopila s sedmimi skakalci, saj je dodatno kvoto danes že potrdil Cene Prevc.


Rezultati: Celinski pokal .: Klingenthal


Leave a Comment