COC: Alenka Čebašek tretja v Forni di Sopra


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik]

V italijanski Forni di Sopra je preko vikenda potekal celinski pokala v smučarskem teku. V soboto je bil na sporedu šprint v prosti tehniki. Odlično se je odrezala Alenka Čebašek, ki je v članski kategoriji zasedla tretje mesto. Premoč je morala priznati zgolj Nemki Nicole Fessel in Francozinji Manon Locatelli. Barbara Jezeršek je bila osma in Mirjam Cossettini deveta. Med člani je Boštjan Klavžar zasedel 21., Gregor Kralj 24., Matija Rimahazi 31., Amel Ščuk 37. in Domen Potočnik 64. mesto.

Med mladinkami se je tik pod zmagovalni oder uvrstila Eva Sever-Rus, Anja Eržen je bila sedma. Matjaž Gorjanc je med mladinci zasedel peto mesto, Luka Gostinčar je bil dvanajsti in Rok Tršan 21.

V nedeljo pa so bili na sporedu teki na razdaljah v klasični tehniki. Med članicami je na deset kilometrski preizkušnji Vesna Fabjan osvojila peto mesto, Čebaškova je bila 13., Jezerškova 14. in Cossettinijeva 28. Člani so odtekli 5 km daljšo progo, kjer pa slovenski predstavniki niso posegli po najvišjih mestih. Klavžar je bil 47., Potočnik 59., Ščuk 61 in Rimahazi predzadnji 68.

Med mladinkami je bila najboljša Erženova, ki je zasedla peto mesto. Eva Sever-Rus je tekmovanje končala med najboljšo petnajsterico, osvojila je 12. mesto. Pri mladincih sta točke osvojila le Gorjanc (19. mesto) in Luka Prosen (29.), Gostinčar pa je bil 35.


Rezultati: Celinski pokal .: Forni di Sopra :. Šprint :. Članice
Rezultati: Celinski pokal .: Forni di Sopra :. Šprint :. Člani
Rezultati: Celinski pokal .: Forni di Sopra :. Šprint :. Mladinke
Rezultati: Celinski pokal .: Forni di Sopra :. Šprint :. Mladinci
Rezultati: Celinski pokal .: Forni di Sopra :. Razdalja (10 km) :. Članice
Rezultati: Celinski pokal .: Forni di Sopra :. Razdalja (15 km) :. Člani
Rezultati: Celinski pokal .: Forni di Sopra :. Razdalja (10 km) :. Mladinke
Rezultati: Celinski pokal .: Forni di Sopra :. Razdalja (15 km) :. Mladinci


Leave a Comment