COC: Dvojna slovenska zmaga


Jure Šinkovec [foto: Klemen Zibelnik]

Tudi v nedeljo je v Kranju na tekmi celinskega pokala zadonela Zdravljica, tokrat po zaslugi Jureta Šinkovca. Na stopničkah se mu je z drugim mestom pridružil še Peter Prevc ter tretji Vladimir Zografski iz Bolgarije.

Jure Šinkovec je postavil tudi daljavo dneva, v drugo je namreč skočil kar 117 metrov in prepričljivo prevzel vodstvo, ki ga je obdržal tudi na koncu in tako slavil prvo mesto prav na svoj rojstni dan, danes je namreč dopolnil 26 let: “Zelo sem zadovoljen, pokazal sem, da zmorem, hvala bogu!

Peter Prevc, ki je bil včeraj četrti, danes pa dve mesti višje, je po koncu tekme dejal: “Nisem najbolj zadovoljen z začetkom sezone, rezerve imam še v tehniki, preveč sem še napet, vse skupaj je potrebno storiti bolj lahkotno. Včeraj se mi je prvi skok ponesrečil, danes je bilo zato bolje.” Na koncu se je še pošalil, da ni vedel, kaj naj podari Juretu Šinkavcu za rojstni dan, zato mu je “odstopil” prvo mesto.

Robert Kranjec, zmagovalec sobotnega dne, je danes sicer začel dobro, v prvo je namreč skočil 107 metrov, v drugo pa le 102 metra, kar je bilo na koncu dovolj za osmo mesto. Svoj skok je komentiral takole: “Največ mi manjka na eksplozivnosti, tehniko moram čimbolj izpiliti, ter se prepustiti tekmovalnemu duhu.

Danes bolj sončno in toplejše vreme je sicer privabilo malo manj gledalcev, kot na včerajšnjo tekmo, ko se je poslovil tudi slovenski skakalni as Primož Peterka, pa vendar je bilo vzdušje, ki ga je še dodatno vzpodbudilo dobro skakanje naših fantov, odlično.

Med prvo tridesetirico so skočili še Matjaž Pungertar (12.), Dejan Judež (13.), Tomaž Naglič (14.), Andraž Pograjc (27.) in Anže Lanišek, ki je zaključil trideseterico.


Rezultati: Celinski pokal .: Kranj :. Uradni rezultati


Leave a Comment