COC: Izjemen uspeh slovenskih deklet na Ljubnem


Eva Logar, Daniela Iraschko, Maja Vtič [foto: FIS]

Slovenski ženski smučarski skoki so danes spisali zgodovino, saj so se kar štiri naše skakalke uvrstile med najboljšo peterico. Zmaga je po zaslugi Daniele Iraschko odšla v Avstrijo, sledijo pa ji Eva Logar, Maja Vtič, Anja Tepeš in Špela Rogelj.

Takšnega ekipnega uspeha v vsej zgodovini slovenskih ženskih skokov na smučeh še ni bilo. Avstrijka Daniela Iraschko je sicer upravičila vlogo prve favoritinje in je ubranila prvo izmed dveh lanskih zmag na Ljubnem, potem ko je vodila že po prvi seriji. V finalu je s skokom dneva, 89 metrov, svojo zmago le še potrdila. “Danes sta mi uspela dva zelo dobra, mislim da je bil moj drugi skok najboljši, ki mi je kadarkoli uspel tukaj na Ljubnem. Pred dobro publiko je vedno užitek skakati in danes je bila publika fantastična,” je po tekmi dejala Iraschkova. Najbližje za njo je končala druga že s prve serije in naša najboljša v tej zimi, Eva Logar, ki je za sedem točk premagala Majo Vtič. Le ta se je na oder za zmagovalke povzpela s četrtega mesta po prvi seriji, potem ko je v finalu zamenjala mesto z Anjo Tepeš. Članica Dolomitov je na koncu prehitela Špelo Rogelj na odličnem petem mestu, kar je najboljša uvrstitev mlade Ilirijanke. Izjemen uspeh naših je na devetem mestu zaokrožila z rezultatom kariere še Urša Bogataj. Zelo dobro pa so nastopile tudi debitantke v celinskem pokalu. Agata Stare je osvojila kar 15. mesto, tik za njo je končala Ema Klinec, dvajseterico pa zaključujeta še Julija Sršen in Barbara Klinec. Manja Pograjc je osvojila 21. mesto.

S skokoma sem bila kar zadovoljna. Posebej pa sem zadovoljna s celotno slovensko ekipo, saj smo spet dokazale kako močne smo v tekmovanju za celinski pokal. Hvala vsem navijačem, ki so nas danes v tako velikem številu spodbujali ob skakalnici. Današnja tekma je bila zelo lepa in upam da bo jutri enako,” je svoj nastop opisala Eva Logar. Maja Vtič pa je menila: “S prvim skokom nisem zadovoljna, v drugo pa sem skočila bolje. Upam, da mi bosta jutri uspela dva še daljša skoka. Tudi koleno ni več tako boleče, zato imam boljši občutek.

Jutri bo ob 14.00 uri na Ljubnem na sporedu še druga tekma celinskega pokala za dekleta.


Rezultati: Celinski pokal .: Ljubno :. Uradni rezultati


Leave a Comment