COC: Jezerškova povečala prednost, Tršan na stopničkah


Barbara Jezeršek [foto: GEPA]

Barbara Jezeršek je na šesti tekmi celinskega pokala v sprintu v klasični tehniki osvojila sedmo mesto in s tem še povečala prednost v skupnem seštevku pokala. Nove stopničke Roka Tršana med mladinci.
Jezerškova, ki ima letos že tri zmage na tekmah celinskega pokala, je v Oberwiesenthalu zaostala za najboljšo šesterico in osvojila sedmo mesto. Mlada Alenka Čebašek je zasedla deveto mesto, Mirjam Cossettini je bila 19. Med člani sta točke vpisala Boštjan Klavžar na 24. in Matija Rimahazi na 27. mestu, medtem ko so Amel Ščuk, Gregor Kralj, Matej Šimenc in Domen Potočnik obtičali v kvalifikacijah.

Pri mladinkah je na 1.2 km progi najhitreje tekla Anja Eržen, ki je osvojila 11. mesto, točke pa je dobila tudi Eva Sever Rus na 15. mestu. Erženova je v skupnem seštevku napredovala na peto mesto, Nika Razingar je tretja. Pri mladincih je znova zablestel Rok Tršan z drugim mestom, izjemen uspeh pa je dopolnil Matjaž Gorjanc na petem mestu. Z 20. mestom je točke vpisal tudi Luka Gostinčar, v kvalifikacijah pa je sta obstala Luka Prosen na 31. mestu in Aljaž Praznik. Tršan se je v skupnem seštevku mladincev zavihtel že do četrtega mesta.

V Oberwiesenthalu bo jutri na sporedu zasledovanje na 15 km pri članicah in na 20 km pri članih, mladinke bodo zasledovale na 10 km, mladinci pa prav tako na 20. V nedeljo sledijo še teki na razdalji v prosti tehniki.


Rezultati: Celinski pokal .: Oberwiesenthal :. Članice
Rezultati: Celinski pokal .: Oberwiesenthal :. Člani
Rezultati: Celinski pokal .: Oberwiesenthal :. Mladinke
Rezultati: Celinski pokal .: Oberwiesenthal :. Mladinci


Leave a Comment