COC: Kranjec poskrbel za Zdravljico v Kranju


Robert Kranjec [foto: Klemen Zibelnik]

Kljub za ta letni čas zelo mrzlemu dnevu, pa je bilo vzdušje v Kranju izjemno, mnogi so se namreč prišli poslovit od legende slovenskih skokov Primoža Peterke, ki je danes zaključil svojo skakalno pot.

Slovensko publiko pa je zopet razveselil Robert Kranjec, ki je stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, predvsem na podlagi prvega odličnega skoka, ki je meril 109,5 m. V drugo je Kranjčana odneslo 104,0m. Drugo mesto je zasedel Bolgar Vladimir Zografski, tretji pa je bil Poljak Dawid Kubacki.

Kljub zmagi svojega varovanca, pa je bil trener Goran Janus bolj zadržan: “Glede današnje tekme lahko rečem, da več kot zmagati se sicer ne more, čeprav s samimi skoki nisem bil zadovoljen. So pa fantje skakali v težkih pogojih, to je treba povedati.

Sicer so se med prvo trideseterico uvrstili še Peter Prevc (4. mesto), Dejan Judež (5.), Matjaž Pungertar (9.), Jure Šinkovec (11.), Mitja Mežnar (15.), Rok Zima (17.), Primož Pikl (22.), Rok Justin (26.) in Matej Dobovšek, ki je zasedel 29. mesto.

Glede odhajajočega Primoža pa je Janus še dodal: “Vesel sem, da sem v zadnjih devetih letih z njim sodeloval. On je eden izmed zelo močnih skakalcev, je zelo močna osebnost. Za prihodnost mu želim veliko sreče.


Rezultati: Celinski pokal .: Kranj :. Uradni rezultati


Leave a Comment