COC: Prvenec Dejana Judeža v Kranju


Andreas Stjernen, Dejan Judež, Stefan Thurnbichler [foto: Klemen Zibelnik]

Dejan Judež je v Kranju prišel do svoje prve zmage v celinskem pokalu, potem ko je na vrh skočil z drugega mesta po prvi seriji. Drugo mesto je osvojil Norvežan Andreas Stjernen, tretji pa je bil Stefan Thurnbichler iz Avstrije.

Judež, sicer član SK Triglav Kranja, doma pa iz Zagorja, je že v prvi seriji postavil daljavo dneva s 112 metri, a je imel nekaj težav pri doskoku, kar ga je stalo vodstva po prvi seriji. Povsem na vrhu je bil tako Norvežan Andreas Stjernen, ki je imel točko in desetinko prednosti pred Zagorjanom. Na tretjem mestu je bil starejši od bratov Thurnbichler, ki je na najnižji stopnički ostal tudi po koncu današnje zanimive preizkušnje pod Šmarjetno goro. V finalni seriji sta vodilna s prve zamenjala mesti, na veselje vseh pod skakalnico pa je do svojega prvenca prišel Judež, ki je s 108 metri dodobra preskočil Stjernenove 104 metre.

Uspeh Judeža je v prvi vrsti dopolnil Primož Pikl na 5. mestu, znova je odličen rezultat s 7. mestom dosegel Matej Dobovšek, deseterico pa sta zaključila Jure Šinkovec in Robert Hrgota. V sicer vetrovni tekmi so do točk prišli še Rok Zima na 15., Matjaž Pungertar na 23., Tomaž Naglič na 24. in Rok Urbanc na 26. mestu.

Po tekmi je bil Dejan Judež razumljivo zelo vesel: “Sem zelo vesel. Pred tekmo nisem pričakoval takšnega rezultata. Jutri bom znova napadal stopničke.

Jutri bo v Kranju na sporedu še ena tekma za celinski pokal s pričetkom prve serije ob 13.00 uri.


Rezultati: Celinski pokal .: Kranj :. Uradni rezultati


Leave a Comment