COC: Slovenci zavzeli Sapporo – Mežnar zmagal


Mitja Mežnar [foto: GEPA]

Slovenski smučarski skakalci so znova zablesteli na tekmi celinskega pokala. Na prvi tekmi v Sapporu se jih je kar sedem uvrstilo med prvih enajst, zmago pa slavi Mitja Mežnar, na tretjem mestu je Matic Kramaršič.

Potem, ko je zaradi težav z vremenom včeraj odpadla tekma na srednji skakalnici, so organizatorji danes pod streho že spravili eno tekmo in sicer na veliki skakalnici. Slovenci so pod vodstvom Gorana Janusa in Nejca Franka izvedli pravo malo državno prvenstvo. Zmage, svoje prve v karieri, se veseli Tržičan Mitja Mežnar, ki je v finalu na vrh skočil s tretjega mesta po prvi seriji in skokom dolgim kar 138 metrov. Daljši od njega je bil danes le Jernej Damjan, ki je v finalu skočil še pol metra dlje in se je s 14. mesta povzpel tik pod stopničke. Pred njim sta končala še vodilni s prve serije, Kazuyoshi Funaki in drugo uvrščeni s prve serije, Matic Kramaršič. Na petem mestu je prvo izmed treh tekem v Sapporu končal Matjaž Pungertar, med deseterico pa sta bila še Rok Zima na devetem in Dejan Judež s slabšim finalnim skokom na desetem mestu. Tik za najboljšo deseterico se je uvrstil Robert Hrgota, ki je končal dve mesti pred Andreasom Küttlom in šest mest pred našim najslabšim danes, Juretom Šinkovcem. Ljubljančan je v finalu zapravil uvrstitev najmanj med deseterico. Svojo kalvarijo še naprej nadaljuje Harri Olli, ki je končal na 32. mestu.
V Sapporu bo ob 10.00 uri po našem času še ena tekma na veliki skakalnici, jutri pa sledi še zadnja tekma celinskega pokala v tem japonskem mestu.


Rezultati: Celinski pokal .: Sapporo :. Uradni rezultati


Leave a Comment