COC: Tokrat najboljša Logarjeva


Jessica Jerome, Daniela Iraschko, Lindsey Van [foto: FIS/Theiner]

Drugo tekmo celinskega pokala za dekleta v finskem Rovaniemiju je suvereno dobila Avstrijka Daniela Iraschko. Med najboljšo deseterico sta znova končali dve naši, tokrat je bila boljša Eva Logar na devetem mestu.

Takoj za njo je s sedmo oceno finala končala Maja Vtič, sicer 12. s prve serije. Logarjeva je v finalu le ubranila deveto mesto. Tretja naša najboljša je bila danes Špela Rogelj, ki je z 20. mesta po prvi seriji napredovala v finalu za eno mesto. Urša Bogataj je včerajšnjemu 15. mestu dodala 27. mesto, potem ko je možnosti za visoko uvrstitev zapravila s ponesrečenim prvim skokom, ki je pomenil 30. mesto. V finalu je z 11. oceno dokazala, da je bil prvi skok ponesrečen.

Za včerajšnji poraz in drugo mesto je krepko vrnila Avstrijka Daniela Iraschko, ki je danes pometla s tekmicami in včerajšnjo zmagovalko Jessico Jerome premagala za debelih 23 točk. Le pol točke je za rojakinjo na tretjem mestu zaostala Lindsey Van. “Profil skakalnice je dokaj star, zato imaš občutek, da skačeš po hribu navzgor. Nekoliko sem spremenila tehniko, kar mi je prineslo zmago, a kljub temu te skakalnice nisem vzljubila,” je po 31 zmagi v karieri dejala Daniela Iraschko.

Na Finsko sem pripotovala prvič po letu 1997. S tretjim mestom sem zadovoljna, vendar imam še veliko rezerv. Lansko sezono sem izpustila, letos pa sem prišla na uvodne tekme motivirana kot še nikdar,” je bila z izkupičkom uvodnih tekem zadovoljna Lindsey Van.

Dekleta se sedaj selijo v Vikersund, naši ekipi pa se bo tam pridružila Anja Tepeš.


Rezultati: Celinski pokal .: Rovaniemi :. Uradni rezultati


Leave a Comment