COC: Zadnjo tekmo odpihnilo, Eva Logar skupno tretja


Eva Logar [foto: Klemen Zibelnik]

Zadnjo tekmo deklet za celinski pokal v japonskem Zau je odpihnil veter. Tako je sezona, izredno uspešna tudi za slovenski tabor zaključena. V skupnem seštevku se zmage veseli Daniela Iraschko, Eva Logar je končala na izvrstnem tretjem mestu.

V skupnem seštevku se zanesljive zmage veseli svetovna prvakinja Daniela Iraschko, ki je zbrala 1445 točk, Nastopila je na 16 tekmah, od tega le šestkrat ni zmagal, najslabša uvrstitev pa je peto mesto. Skupno druga je Coline Mattel iz Francije. 15-letna Francozinja je dobila šest tekem, zbrala pa je 1100 točk. In že smo pri tretjem mestu, ki si ga je s pridnjim zbiranjem točk preko cele sezone priborila naša Eva Logar. Skupno je bila Eva trikrat na stopničkah, najbolša pa druga na domači tekmi na Ljubnem. Eva je zbrala 704 točke na 18 tekmah. Kako izjemna so bila naša dekleta v letošnji sezoni pod vodstvom Matjaža Triplata pričajo tudi naslednji podatki. Maja Vtič je skupno končala na 10. mestu, Špela Rogelj na 13., Anja Tepeš na 15., Urša Bogataj na 19., mlada Ema Klinec na 36., Julija Sršen na 48., Barbara Klinec na 50. in Agata Stare ter Manja Pograjc na 55. mestu med 87 tekmovalkami, ki so osvojile točke celinskega pokala. Med prvo petnajsterico nobena država nima štirih tekmovalk, prav tako kot ne med prvo dvajseterico pet tekmovalk. Naša dekleta so na 20 tekmah v letošnji sezoni šestkrat skočila na oder za zmagovalke, med najboljšo peterico pa so končala kar 16x.

V prihodnji sezoni bodo ženski smučarski skoki šli še korak naprej, saj bo na sporedu premierna sezona svetovnega pokala, kjer bo naša reprezentanca ena izmed najmočnejših.


Lestvice: Celinski pokal


Leave a Comment