COC: Zmaga Mateja Dobovška


Matej Dobovšek [foto: Maja Hren]

Zmagovalec druge tekme celinskega pokala v Iron Mountainu je Matej Dobovšek, ki je poleg Avstrijca Markusa Eggenhoferja edini uspel premagati mejo 100 metrov na veliki skakalnici. Rok Urbanc je bil 10.

Vetrovno vreme v Ameriki je organizatorjem dodobra zagodlo izvedbo druge tekme celinskega pokala. A kljub temu, se Slovenija znova lahko veseli. Kot odraz močne ekipe je tokrat udaril Matej Dobovšek, ki je v vsega eni seriji skočil 108 metrov, kar je bilo največ med vsemi. Drugi je bil s 103.5 metri Markus Eggenhofer, tretji pa s 97 metri David Unterberger. Naslednji naš je bil na 10. mestu Rok Urbanc s 87 metri, Rok Zima je skočil meter in pol dlje, a je bil 16., Žiga Mandl pa še dve mesti za njim. Do točk sta s 25. in 27. mestom prišla tudi Luka Leban in Matic Kramaršič, medtem ko to žal ni uspelo Matjažu Pungertarju na 31. mestu. Skok se je povsem ponesrečil Robertu Hrgoti s 65. mesti.
Celinski pokal se nadaljuje v Kranju, kjer bosta tekmi v soboto in nedeljo. V skupnem seštevku vodi Pungertar pred Zimo, Kramaršič je sedmi.


Rezultati: Celinski pokal .: Iron Mountain :. Uradni rezultati


Leave a Comment