COC: Znova vsi Slovenci v točkah


Matic Kramaršič [foto: Klemen Zibelnik]

V Engelbergu v Švici se že nadaljuje sezona celinskega pokala v smučarskih skokih. Naši skakalci so pod vodstvom Gorana Janusa in Nejca Franka znova poskrbeli za brezhiben ekipni uspeh, katerega pika na i je četrto mesto Matica Kramaršiča.

Tako kot na prvi tekmi v turškem Erzurumu, je tudi danes vseh osem Slovencev prišlo do točk celinskega pokala. Najboljši med vsemi pa je bil z odličnim finalnim skokom Matic Kramaršič, ki je zaostal tik za stopničkami. Prehiteli so ga le Finec Olli Muotka, Avstrijec Mario Innauer, ki je vodil po prvi seriji in presenetljivi domačin Marco Grigoli na tretjem mestu. Omenimo še diskvalifikacijo Harrija Ollija – tokrat zaradi neustreznega dresa.

Med najboljšo deseterico se je z devetim mestom s 30. mesta po prvem skoku zavihtel Matjaž Pungertar, tik za njo pa je na 11. mestu zaostal Mitja Mežnar. Med petnajsterico je s 14. mestom pristal tudi Rok Zima. Dejan Judež je osvojil 18., Jure Šinkovec 19., Tomaž Naglič 23. in Robert Hrgota s ponesrečenim finalnim skokom 27. mesto. Jutri bo v Engelbergu na sporedu še ena tekma.


Rezultati: Celinski pokal .: Engelberg :. Uradni rezultati


Leave a Comment