Davos v znamenju suverene Kowalczykove

Suverena Poljakinja Justyna Kowalczyk je ponovno dokazala, da je v letošnji sezoni nepremagljiva. Z zmago na sprinterski preizkušnji v prosti tehniki je poskrbela, da so napovedi pred bližajočim se svetovnim prvenstvom na njeni strani. Norvežanka Marit Bjorgen je osvojila drugo mesto, tretja pa je bila Finka Anne Kylloenen, ki je za Kowalczykovo v finalnem boju zaostala že za 6,06 sekunde.


Justyna Kowalczyk [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Edini Slovenki na štartu Vesna Fabjan in Katja Višnar sta se s 13. in 24. mestom uvrstili v izločilne boje. Višnarjeva je v drugi skupini osvojila zadnje peto mesto. Fabjanova, ki je štartala v peti skupini je prav tako končala kot peta, čeprav sta obe v ravninskem delu bili na tretji poziciji. Fabjanova je tako osvojila končno 22. mesto, Višnarjeva pa 24. mesto.

Kvalifikacije so bile ok, tudi zaostanek ni bil prevelik. V finalnih bojih so bile težave z oprijemom, nismo zadeli optimalne maže, saj sta tako Katja kot Vesna zaostale v klancih. Zagotovo pa obe še nista optimalno pripravljene po bolezni. En teden še imamo časa, da se izboljšamo in dobro pripravimo za svetovno prvenstvo,” je povedal glavni trener Marko Gracer.


Rezultati: Svetovni pokal .: Davos


Leave a Comment